• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2015

17:50

VELJA IZRAČUNAO: Treba 11 milijardi evra za klizišta i vodotokove

Društvo

VELJA IZRAČUNAO: Treba 11 milijardi evra za klizišta i vodotokove

Podeli vest

Srbiji je potrebno ukupno 11 milijardi evra za saniranje svih klizišta, bujičnih i otpadnih voda, izjavio je Tanjugu ministar za vanredne situacije Velimir Ilić

On je precizirao da je završena studija koja je pokazala da je, pored prošlogodišnje štete od poplava koja je iznosila 1,7 milijardi evra, Srbiji potrebno ukupno 11 milijardi evra za sva klizišta, bujične i otpadne vode.

- Dvadesetak godina unazad se nije radilo ništa, tako da je ova vlada u velikom problemu. Pored 11 milijardi evra koje su neophodne, potreban je i jedan duži period da bi se posao završio, i sa velikim godišnjim ulaganjima - dodao je Ilić.

Na pitanje da li ima slučajeva da lokalne samouprave žele same da reše neki problem na vodotokovima, ali da ih u tome usporavaju pojedine republičke ustanove, on je rekao da je preduzeće "Srbijavode", jedina relevantna ustanova koja će proceniti gde i kako će se raditi.

- Znate, opštine ne mogu same to rade jer tako mogu poremetiti sistem i poplaviti druge opštine. ''Srbijavode'' su sistem koji globalno posmatra Srbiju i kontrolišu ceo sistem - ne možete zaštiti jedno naselje, a ugroziti pet drugih. Zato su ''Srbijavode'' merodavne i jedino oni mogu dati saglasnost na pojedine radove - kaže ministar za vanredne siuacije.

Ilić očekuje da će se od pojedinih privatizacija u Srbiji, i pritom je pomenuo Telekom, izdvojiti veća sredstva i ubrzati pomenuti procesi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija