• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2015

19:11

PORFIRIJE: Poseta pape nije bila tema Sabora SPC!

Društvo

PORFIRIJE: Poseta pape nije bila tema Sabora SPC!

Podeli vest

Mitropolit zagrebacko-ljubljanski Porfirije izjavio je danas da nijedna inicijativa o poseti pape Srbiji nije potekla iz Vatikana i da to nije bila ni tema Sabora SPC, dodavši da ne isključuje mogućnost da do toga dođe

Porfirije je za televiziju B92 rekao i da je poseta pape Srbiji medijska tema, i da je nešto čime se bave novinari.

- Od kada sam ja u Saboru to nije bila tema. Što ne znači da neće biti - rekao je mitropolit zagrebacko-ljubljanski. Porfirije je istovremeno ukazao i da je dijalog između crkava važan, jer su svi na istom zadatku da svedoče Hrista i jevandelja.

- Sam Gospod nas upućuje na to i obavezuje da svi budemo jedno. To je dug proces i ja ne mogu da kažem kada će doći do kraja - rekao je mitropolit Porfirije.

Govoreći o odnosima Srbije i Zagreba, vladika Porfirije kaže da je jedini ispravan način postojanje razgovora i zajedničko rešavanje problema.

- Kada toga nema, onda se to reflektuje i objektivno i subjektivno na Srbe koji žive tamo - kaže Porfirije. Prema njegovim rečima, ako nema dijaloga, onda su ljudi elementarno izopšteni iz zbivanja u Hrvatskoj, a subjektivno se osećaju izolovanim.

- Prava reč za to je strah, a od njega nema većeg neprijatelja - rekao je Porfirije koji smatra da kontakti izmedu Beograda i Zagreba blagotvorno deluju na naše ljude u Hrvatskoj.

Kako je naveo, posle poseta premijera Aleksandra Vučića i šefa diplomatije Ivice Dačića situacija se pokrenula tako da "makar je psihološki bolja što se tiče našeg naroda".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija