• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

14.04.2015

14:29

ISTRAGA U TIRŠOVOJ O uzroku pada fasade za pet dana!

Društvo

ISTRAGA U TIRŠOVOJ O uzroku pada fasade za pet dana!

Podeli vest

U narednih tri do pet dana građevinski inspektori utvrdiće šta je uzrok pada dela fasade i armature Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj u Beogradu

To je izjavio je zamenik direktora te bolnice Siniša Dučić.

On je istakao da su nadležni na Dečjoj klinici zatražili od građevinskih inspektora pri javnom preduzeću "Gradsko stambeno" da izvrše procenu kompletne fasade zgrade, oluka i krova, kako bi se slični incidenti sprečili.

- Za sada nemamo ništa zvanično, ali iz građevinske inspekcije i ovi ljudi iz Gradskog stambenog su rekli da taj deo fasade nije najpedantnije, najprofesionalnije urađen kada je kompletna fasada rekonstruisana - rekao je Dučić.

Prema njegovim rečima, fasada je rekonstruisana posle 2000. godine i to je bila donacija Fondacije "Braća Karić".

Dučić je kazao da se od renoviranja, prvi put deo fasade srušio u avgustu 2014. godine, posle čega je tehnička služba bolnice izvršila procenu stanja fasade.

- Procenjeno je da je opasan deo fasade oko ulaza i on je srušen i obnovljen, ali ovaj deo što se juče srušio nije bio sumnjiv, ništa nije ukazivalo da bi se on mogao obrušiti, zato smo i tražili da se izvrši sada procena da utvrdimo sve kritične tačke - istakao je Dučić.

On je kazao da će se, kada procena inspektora bude gotova, znati šta treba obnoviti i koliko će to koštati, posle čega će kada se obezbede sredstva i početi radovi.

Dučić je dodao da su se jutros nadležni sa klinike razgovarali i sa predstavnicima gradskog Zavoda za zaštitu spomenika kulutre, pošto je zgrada bolnice iz 1924. godine, proglašena spomenikom kulture.

U Dečjoj bolnici sve funkcioniše normalno. Šut koji se juče nalazio na mestu gde se fasada srušila je uklonjen, a kritično mesto je označeno žutom trakom i tuda je zabranjen prolaz.

Deo fasade sa armaturom ispod makrobiološkog odeljenja srušio se juče u vreme posete, oko 14 sati, na jednom od ulaza u Dečju bolnicu. Tom prilikom niko nije povređen.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija