• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2015

07:46

LJAJIĆ: Lidl kreće s gradnjom do kraja godine!

Društvo

LJAJIĆ: Lidl kreće s gradnjom do kraja godine!

Podeli vest

Ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić izjavio je danas da bi "u optimalnoj i idealnoj varijanti" moglo da se očekuje da će do kraja godine predstavnici kompanije "Lidl" početi izgradnju 15 objekata u Srbiji

On je dodao da je 12 lokacija nesporno, a da se za tri čeka donošenje Zakona o konverziji.

- Kada to bude završeno i ako do kraja godine taj posao bude završen, oni će početi izgradnju tih objekata... Do kraja godine u optimalnoj i idealnoj varijanti mogli bi da počnu da izgrađuju tih 15 objekata - rekao je Ljajić za N1 televizju.

Ljajić je rekao da se privredni ambijent Srbije popravlja i to smanjivanjem procedura i olakšanim dobijanjem različitih dozvola.

Upitan za otvaranje robne kuće kompanije IKEA u Srbiji, on je kazazao da u Memorandumu piše da bi ona trebalo da bude otvorena u Beogradu u novembru 2016. godine.

On je podsetio da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas saopštilo da čini sve da se omogući dobijanje dozvole kako bi moglo da se počne sa gradnjom objekta i da je zakazao razgovor sa direktorom te kompanje.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da čini sve da kompanija IKEA u najkraćem roku dobije sve potrebne dozvole, kako bi se investicija ove kompanije realizovala po predviđenoj dinamici i prva robna kuća bila otvorena u novembru 2016. godine.

- Resorno ministarstvo je ubrzano pokrenulo posao sa mrtve tačke. Treba da damo šansu ljudima, a ne da sumnjamo -
 rekao je Ljajić.

Govoreći o ekonomskim odnosima sa Rusijom, usled sankcija EU, on je kazao da oni ni na koji način ne mogu biti ugroženi.

Dodao je da je EK uputila pismo 15 zemlja koje trguju sa Rusijom da ne koriste sankcije za povećanje i pospešivanje izvoza.

- Mi ne koristimo sanakcije koje je uvela, samo korsitimo Sporazum o slobodnoj trgovini koji je značajan za našu ekonomiju - rekao je on.

Ljajić je podsetio da 67 odsto trgovinske razmene Srbija ima sa zemljama EU, ali i da je Rusko tržište takođe bitno za nju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija