• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2015

13:25

ILIĆ O KLIZIŠTIMA: Trebaće nam mnogo para za sanaciju

Društvo

ILIĆ O KLIZIŠTIMA: Trebaće nam mnogo para za sanaciju

Podeli vest

Klizišta su ove godine oštetila mnoge puteve, a u toku je izrada projekata za njihovu sanaciju, rekao je ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić i istakao da su potrebna ogromna sredstva za te poduhvate

On se osvrnuo na stanje saobraćajnica u zapadnoj Srbiji, podsetivši da je pravac preko Graba ka Guči u prekidu zbog dva klizišta.

- Zbog toga je saobraćaj preusmeren, a opština Lučani nema tehničke ni stručne mogućnosti da sanira oštećenje, jer nije izvršena prekategorizacija. Put je lokalni, ali ima regionalni značaj i o njemu treba da brine republika. Projekat će ubrzo biti gotov i država će sanirati problem - izjavio je Ilić Tanjugu.

Ilić je dodao da je u toku popravka saobraćajnice u Markovici, gde je klizište oštetilo jednu stranu kolovoza, a ujedno ugrožava jedno domaćinstvo i zgradu škole.

Ministar je kazao da je sačinjen program sanacije i za opštinu Požega, jer se zemlja pokrenula u Dobrinji, Pilatovićima i još nekim selima.

- Stručnjaci su uradili izveštaj za izradu tehničke dokumentacije. Jedna kuća na ulasku u Požegu mora da se iseli, jer je klizište preveliko i nemoguće je zaustaviti čitavo brdo - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, u pojedinim mestima u Srbiji sanacija klizišta nije moguća i da će mnogi građani morati da potraže novi krov nad glavom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija