• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.04.2015

15:08

ZORANA OBEĆALA Koridor 10 će biti završen do kraja 2016.

Društvo

ZORANA OBEĆALA Koridor 10 će biti završen do kraja 2016.

Podeli vest

Koridor 10 će biti završen do kraja 2016. godine i novca za taj projekat ima dovoljno, izjavila je danas potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović

- Ove godine ćemo imati više od 50 kilometara novog autoputa na Koridoru 10 na kojem ćemo do kraja godine početi da naplaćujemo putarinu - poručila je Mihajlovićeva.

Obilazeći deonicu Koridora 10 Vladičin Han - Donji Neredovac, Mihajlovićeva je navela da je u poslednjih godinu dana asfaltirano 58 kilometara puta, a u planu je da ove bude asfaltirano još 120 kilometara, od čega 70 kilometara autoputa.

Mihajlovićeva je, povodom godišnjice rada tog ministarstva, istakla da se u poslednjih godinu dana u Srbiji gradi 10 puta više nego što je bio prosek prethodnih 10 godina i poručila da se mora nastaviti sa tim da bi Srbija postala važna tranzitna zemlja.

Ona je naglasila da je obezbeđen novac za Koridor 10, izuzev za poslednjih osam kilometara i očekuje da će i to biti ugovoreno u narednih mesec dana.

Ministarka je kazala da novac nije problem, već je problem bio upravljanje i nadzor nad projektima i naglasila da sada u okviru resornog ministarstva posoji poseban sektor upravljanja projektima, koji se bavi i otklanja sve probleme.

- Deonica Vladičin Han - Donji Neredovac je dobar primer kako se radovi odvijaju u planiranom roku i na toj deonici je već urađeno 60 odsto posla - istakla je ministarka, podsetivši da je izvođač radova na tom delu grčka kompanija "Terna".

Komentarišući dinamiku radova koju izvodi grčka kompanija Aktor na Koridoru 10, Mihajlović je rekla da je to ministarstvo upozoravalo preduzeće Koridori Srbije da procenat radova koje izvodi Aktor nije zadovoljavajući i da je stanje alarmantno.

- Očekujemo da Koridori Srbije upozore to grčko preduzeće da završe svoj posao, a ako ne mogu, zna se šta se u toj situaciji radi - rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka je istakla da se slaže i sa tim da, ukoliko je potrebno, nadležni organi prekontrolišu sve ugovore koje ta kompanija ima sa Koridorima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija