• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2015

13:11

BIVŠEM PROFESORU FIZIČKOG tri godine zbog heroina!

Društvo

BIVŠEM PROFESORU FIZIČKOG tri godine zbog heroina!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio bivšeg profesora fizičkog vaspitanja u Devetoj beogradskoj gimnaziji Radomira Mandića (61) na tri godine zatvora, jer je u prostorijama škole i u njenoj blizini konzimirao heroin i omogućavao i drugima uživanje tog narkotika



Osim njega, na dve godine zatvora osuđen je F.P. zbog neovlašćenog držanja opojnih droga, kome je izrečena i mera bezbednosti oduzimanja 20 PVC kesica sa ukupno 55,93 grama heroina u smeši sa kofeionom i paracetamolom, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Ovom odlukom je preinačena prvostepena presuda kojom je Mandić bio osuđen na četiri godine zatvora, a F.P. na pet godina zatvora, ali zbog težeg krivičnog dela - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Apelacioni sud u Beogradu je nakon održanog pretresa Mandića osudio, jer je, kako se navodi u presudi, tokom 2012. godine u nekoliko navrata, a 21. januara 2013. godine na parkingu na Novom Beogradu u svom putničkom vozilu davao svedoku A. A. da uživa heroin "na crtu".

Prilikom donošenja odluke o krivičnoj sankciji u odnosu na Mandića Apelacioni sud nije našao olakšavajuće okolnosti, dok je kao otežavajuću okolnost cenio njegov raniji život, navodi se u presudi.

Dodaje se da je sud posebno cenio cinjenicu da je Mandić profesor fizičke kulture i da je suština poziva koji je odabrao vaspitanje mladih, a on je "prema stanju u spisima predmeta, opojnu drogu konzumirao u samim prostorijama škole i u njenoj neposrednoj blizini".

Mandićevo ime više se ne nalazi na spisku profesora fizičkog vaspitanja na sajtu Devete gimnazije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija