• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.05.2015

19:26

JORGOVANKA: Prerano je za razgovore o povećanju plata i penzija!

Društvo

JORGOVANKA: Prerano je za razgovore o povećanju plata i penzija!

Podeli vest

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je da tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima MMF nije bilo reči o povećanju plata i penzija jer je za takve razgovore prerano i dodala da očekuje pozitivno mišljenje MMF nakon završetka prve revizije aranžmana

Tabakovićeva je gostujući u emisiji "Oko“ na RTS rekla da je prerano pričati o platama i penzijama, ne želeći ni da precizira da li smatra da je realno da se to povećanje dogodi do kraja ove godine.

- Ja sam kao guverner posebno u obavezi da budem oprezna. Vidite koliko je izazova u okruženju, počev od cene nafte koja je značajno pala i NIS stvorila određene gubitke, ali imam sve razloge da budem optimista nad podacima i projekcijama - rekla je Tabakovićeva.

Ona je konstatovala da će povećanje plata i penzija doći kao logična posledica dobrih rezultata koji su vidljivi već sada.

- Nije cilj da se do 2017. ne povećavaju plate nego da se postigne održivo punjenje budžeta i da trošimo onoliko koliko zarađuemo - istakla je guvernerka.

Upitana da li je sa MMF danas bilo reči o poskupljenju struje, Tabakovićeva je rekla da nije jer, kako je navela,“ NBS nije ni prvo mesto, ali ni neko ko će drugima savetovati šta prvo treba da se uradi da bismo bili uspešni“.

Govoreći o kretanju BDP u ovoj godini, guvernerka je rekla da je i NBS revidirala negativne procene rasta BDP za ovu godinu na nulu, postavljajući pitanje i "zašto neko ne bi verovao da će te stope dostići i pozitivne cifre“.

Odgovarajući na pitanje zbog čega dinar miruje poslednjih mesec i po dana, guvernerka je rekla da je to jedan od pozitivnih efekata sklopljenog aranžmana sa MMF-om.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pavle

pre 8 godina

"Pevala" je drugačije - dok je tražila narodne glasove! tvrdila - kako će kredite vraćati isključivo oni koji su nas "stranački" i zaduživali! obećavala - neće biti smanjenje penzija i plata javnog sektora, samo da "MI" dođemo na vlast! I šta ćemo sad G-đo magistra ? Guvernerka - koja je proizvela 300 mil.evra štete NARODNOJ BANCI zbog sniženog kursa zlata! I niko nije kriv ? A stručnost ? Vizija izlaska iz krize ; PRINUDNIM OPOREZIVANJEM SIROTINJE! I to zove ŠTEDNJA!? Magistra, nismo se za to - borili !!!

IVANKA

pre 8 godina

MAGISTRA JE ZABORAVILA SA KOLIKO STRASTI NAS JE UBEĐIVALA - U PROMAŠENU EKONOMSKU POLITIKU "žutih" - KOJI SU SLEPO SLEDILI KURS mmf-a, A SADA SE ZALAŽE ZA "TAJ KURS" - OPOREZIVANJA SOCIJALE I JOŠ TO, DA IRONIJA BUDE VEĆA, ZOVE "ŠTEDNJOM" !?A ŠTA JE SA PREDIZBORNIM LAŽIMA? KADA STE G-ĐO GUVERNER TRAŽILI NAŠE GLASOVE?

steva

pre 8 godina

A sebi si podigla platu za 50.000 i sada ti je ista skoro 600.000 dinara???

Cika Mika

pre 8 godina

Mozda bi ona trebalo da pocne da razmislja o smanjenju svoje plate da bi bilo vise para za prosvetare I penizionere. Cika Mika

Stanko

pre 8 godina

Svi govore o povecanju plata i penzija. Prvo vratite plate i penzije na prethodni nivo, pa onda pricajte o povecanju!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija