• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.05.2015

13:47

SRPSKI PASOS ZA FRANCUSKOG HUMANITARCA: Srbija teče mojim venama!

Društvo

SRPSKI PASOS ZA FRANCUSKOG HUMANITARCA: Srbija teče mojim venama!

Podeli vest

Francuski humanitarac Arno Gujon postao je srpski državljanin, a uverenje, pasoš i ličnu kartu mu je uručio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Upoznao sam srpski narod u teškim trenucima. Sada, kada se oblaci razmiču nad Srbijom, želim da sa njom ostanem u toj budućnosti, koja će biti bolja, u to sam siguran. Iako nemam ni kap srpske krvi, Srbija teče mojim venama 

 

Arno Gujon

Poznati humanitarac Gujon je potom novinarima rekao da je veoma dirnut ceremonijom i da je zahvalan Vladi Srbije, a posebno ministru Stefanoviću što su prepoznali njegov rad i uvažili želju da postane deo ovog naroda. 

- Upoznao sam srpski narod u teškim trenucima. Upoznao sam ga tamo gde je najizvorniji, ali i najugroženiji. Sada, kada se oblaci razmiču nad Srbijom, želim da sa njim ostanem u toj budućnosti, koja će biti bolja, u to sam siguran. Iako nemam ni kap srpske krvi, Srbija teče mojim venama - rekao je Gujon.

Kako je rekao, da mu je onog dana, kad je u Francuskoj osnovao humanitarnu organizaciju "Solidarnost za Kosovo", neko rekao da će kroz 10 godina živeti u Beogradu, govoriti srpski, oženiti se Srpkinjom i dobiti pasoš Srbije i to od ruke ministra unutrašnjih poslova, ne bi mu "ni u snu poverovao"

Tanjug

- Ali život je čudo. Ponekad se zapitam kako sam kao običan francuski mladić bez ikakvih srpskih korena stigao dovde. Život nam otvara mnoge puteve, a na nama je da izaberemo jedan od njih. Izabrao sam onaj koji mi se čini pravim putem - rekao je Gujon.

On se zahvalio svojoj supruzi Ivani, kao i roditeljima i dedi, koji su mu pričali o Srbiji kada je bio dete, verujući u prijateljstvo koje povezuje dva naroda.

Ko je Arno Gujon

Gujon dolazi iz Vizija kod Grenobla u Francuskoj, odakle pomaže deci na Kosovu i Metohiji. Igračke, hranu, garderobu, knjige i ćebad dovozi kombijima i šleperima. Osnivač je francuske humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" i već 10 godina se bavi humanitarnim radom na Kosovu i Metohiji. Autor je knjige "Svi moji putevi vode ka Srbiji".

Stefanović je rekao da Gujon već deceniju pomaže srpskim enklavama na Kosovu i Metohiji, brine se o svim ugroženim i sa svojim timom iz NVO "Solidarnost za Kosovo" osmišljava akcije, prikuplja ogromnu pomoć, angažuje i animira francuske firme i pojedince i tu pomoć transportuje i nosi ugroženim Srbima na KiM.

- Koliko voli našu zemlju, pokazao je nebrojeno puta, želim da mu zahvalim za svu humanost i brigu o našim građanima i veliko mi je zadovoljstvo što je meni pripala čast da mu danas uručim ličnu kartu, pasoš i rešenje o državljanstvu - rekao je ministar policije dodajući da mu je bilo drago kad je video da je Gujon formulare popunio ćirilicom.

On je dodao da je državljanstvo Gujonu možda trebalo da dođe u nekim prethodnim godinama, ali da se nada da ipak stiže u pravo vreme.

- Pre petnaestak dana je dobio ćerku koju je nazvao Milena i ona uskoro stiže u Beograd, pa ćemo imati još jednog malog državljanina naše zemlje - rekao je Stefanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija