• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.05.2015

08:22

TASOVAC: Izbrisana razlika između kulture i estrade!

Društvo

TASOVAC: Izbrisana razlika između kulture i estrade!

Podeli vest

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac izjavio je da su se nacionalne penzije u praksi pokazale kao loše, da su se izgubili kriterijumi za njihovo dodeljivanje čime su se pretvorile u svoju suprotnost

Tasovac je gostujući u emisiji "Pravi ugao" na Radio televiziji Vojvodine komentarišući novi Zakon o kulturi, a posebno deo tog zakona koji govori o ukidanju nacionalnih penzija, rekao da mnogi stručnjaci u oblasti kulture misle da se cela priča oko nacionalnih penzija "pretvorila u sveopšti cirkus".

- Mnogim zloupotrebama izbrisale su se granice između kulture i estrade, a cela stvar se pretvorila u sveopšti cirkus. Mnogi stručnjaci u oblasti kulture misle na identičan način - rekao je Tasovac.

Govoreći o izlasku države iz medija Tasovac je rekao da nema informacije o tome da su pojedini političari zainteresova da uđu u vlasničke strukture lokalnih medija, niti da ima informacije da su već sada pojedini političari prikriveni vlasnici tih medija.

- U toku je upis u registar medija, čime dobijamo potpunu transparentnost vlasnika medija. Oni koji se ne upišu u registar neće moći da apliciraju za državna sredstva - objasnio je Tasovac.

On je rekao da se ne slaže sa izveštajem Saveta za borbu protiv korupcije u kome je navedeno da je stanje u medijima izuzetno loše, da politička elita kontroliše medije i da u medijima vlada cenzura i autocenzura. 

Odgovarajući na pitanje da li će novi vlasnik "Avala filma", na 37 hektara koji su mu pripali kupovinom, graditi stambene zgrade, Tasovac je rekao da se radi o spekulacijama. 

Na pitanje da li se može desiti da novi vlasnici "Avala filma" zabrane prikazivanje nekih filmova ili odrede cenu za prikazivanje filmova na javnom servisu, ministar kulture je rekao da će filmovi biti prikazivani pod uslovima koji važe za sve filmove snimljene za vreme SFRJ ili SRJ, a koji su sada u vlasništvu privatnih producentskih kuća.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE

pre 8 godina

NISU SE POKAZALE PENZIJE KAO LOŠE - NEGO LJUDI !!!

Nebojša

pre 8 godina

Kultura = bivša estrada ! Estrada = kultura, kojoj je istekao rok trajanja !

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija