• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.05.2015

20:00

ŽUTI BUJKE bio najgori kandidat na konkursu RTS

Društvo

ŽUTI BUJKE bio najgori kandidat na konkursu RTS

Podeli vest

Novinar Dragan Bujošević izabran je za direktora Javnog servisa Srbije iako je na konkursu bio ubedljivo najgori kandidat, tvrde sagovornici Informera iz UO RTS

Kako prenose naši izvori, Bujošević je svoj "plan rada" predao na nekoliko "nimalo gusto kucanih stranica", a u tom planu se ne navodi nijedna konkretna ideja za poboljšanje poslovanja Javnog servisa!

- Bujošević je napisao samo da neće emitovati rijaliti-programe i da će podjednako tretirati sve političare. Naveo je da će i Vučić i Tadić i Čeda Jovanović za njega kao direktora RTS biti isti... I to je otprilike sve u tome što je on pretenciozno nazvao "planom rada" - prenosi naš sagovornik.

LAKO ĆEMO...
Bujošević je u planu rada napisao samo da neće emitovati rijaliti-programe i da će podjednako tretirati sve političare. Ništa više!
Izvor Informera
iz UO RTS

Prema njegovim rečima, Bujošević je bio i najmanje ubedljiv kandidat na razgovoru sa članovima Upravnog odbora.

- Zamuckivao je, petljao i nije imao skoro nijedan konkretan i valjan odgovor... O njegovom razgovoru možda najbolje govori podatak da je na pitanje jednog od kolega zašto se prijavio na konkurs rekao da na TV Prva neće da mu produže ugovor za emisiju "Stav Srbije", pa se prijavio za direktora RTS da od jeseni ne bi ostao bez posla!?! - navodi naš izvor.

Bujošević, koga smo juče pozvali za komentar, nije ni saslušao naše pitanje već je odmah spustio slušalicu.

- S vama ne komuniciram. Stvarno ste prešli sve granice. Žao mi je. Doviđenja - poručio je Bujošević.

Sasvim je inače zanimljivo da smo Javnom servisu još pre pet dana poslali zahtev u kom smo tražili da nam dostave njegov program. Prinuđeni smo da se obratimo Povereniku za informacije od javnog značaja Rodoljubu Šabiću, jer na RTS i dalje odbijaju da pošalju Bujoševićev plan:

- Rado bih vam izašao u susret i dostavio program, ali bi to izazvalo skandal! To su poverljive stvari. Međutim, ako nam poverenik bude naložio da to uradimo, poslaćemo vam - zaključuje predsednik UO RTS Zoran Popović.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Roki

pre 8 godina

Bujosevic ako ima i malo morala i casti mora odmah da podnese ostavku na mesto direktora RTS-a! Nedopustivo je i sramno da on sa tako losim programom vodi Javni servis! Zasto Upravni odbor ne saopsti ciji su Programi bili najbolji, posto znamo koji je bio najgori. Sta zaposleni da ocekuju i cemu da se nadaju sa ovako nesposobnim covekom?

alexa7

pre 8 godina

Roki, a kako ti znas kakav program ima kada ga niko nije video osim clanova komisije.

Era

pre 8 godina

Dokazani i provereni "žuti" (niti sam plavi, niti žuti, niti crveni...), najviše je prosperirao kad je pljuvao Koštunicu i to najbolje radi. Tadićev najveći poltron i folirant svih vremena. Koje rezultate on ima u svojoj novinarskoj karijeri i šta je ozbiljno napisao, sramota. Pa ovaj čovek nije za lokalnu a kamo li državnu televiziju. Ako on ima ozbiljan program za direktora RTS ja idem da čuvam ovce na moju Taru. Kakva bruka i sramota za državu u kojoj ovakvi postaju direktori. Isključujem i zabranjujem bilo kome u porodici da gleda RTS dok je ovaj direktor.

Kolja

pre 8 godina

Kako je moguce da se ovako nesto desi? Da neko ima najgori program i da bude izabran za direktora RTS-a! Ovo sam gledao samo u humoristickim serijama poput "Bele ladje". Potpunu odgovornost snosi Upravni odbor,oni su izabrali najgoreg. Ne znam da li da placem ili da se smejem...

PAVLE

pre 8 godina

Baš lepo : "Tehnološki višak na Prvoj - Nacionalni manjak, na državnoj " ?!

Danijela

pre 8 godina

Blago receno: Skandal ! Ko ce da preuzme odgovornost,kako je mogao ovaj covek da bude izbran? Po kom kriterujumu ako ne po Programu? Poznat, dobar novinar? Ima i mnogo boljih novinara i jos vise poznatijih tv lica.Onda po cemu? Ako je imao najgori Program morao je da bude eliminisan a ne izabran! Kada bude sprovodio svoj najgori program, prirodno je da ce RTS biti najgora televizija?

Megi

pre 8 godina

RTS je sigurno dobio najgoreg direktora u istoriji ove kuce.Zasto, pa zato sto ima najgori program, zato sto su i pored te cinjenice za njega glasali isti clanovi UO koji su ga izglasali za direktora Politike koju je potpuno upropastio.On je covek bez radne energije,vise voli da sedi u kafani nego u kancelariju.U Politici je smenjen a ista sudbina ce ga vrlo brzo zadesiti i u RTSu, samo do tada zaposleni, cuvajte se,Bujosevic otpusta dobre novinare..

Haralampije

pre 8 godina

Kako mu svi političari mogu biti isti? Valjda se dele na predstavnike parlamentarnih i vanparlamentarnih stranaka. Ako bi uveo Čedu na TV, na primer, to znači da bi i ostalih nekoliko desetina (vanparlamentarnih) moralo da dođe u studio. Prosto ne verujem da je to izjavio, to je totalni amaterizam u novinarstvu. Nije mi jasno zašto bi njegov program bio tajna, ako neće da ga daju Informeru, neka ga objave na svom sajtu.

Lola

pre 8 godina

Zamislite koliko sjajnih novinara ima RTS. A za direktora je izbran kolega profesionalno mnogo gori od njih.Njegova vizija televizije se ogledala u njegovoj emisiji,koja je imala katastrofalan rejting, zato je na TV Prva dobio otkaz ugovora. Dosadna,spora,bez energije..emisija za popodnevno spavanje.. Nao osnovu cega ce da gradi svoj kredibilitet i da bilo sta naredi novInarima cije emisije imaju visoke rejtinge,sta ce da im kaze? Kako ce da pokrene nove emislije kada je za sopstvenu dobio otkaz ugovora na Tv Prva? Ne znam,mozda je ovo samo ruzan san...

Milos

pre 8 godina

Bujosevic je najgori televizijski( ne press) novinar na Nacionalnim televizijama.Zato je ponudio najgori program.U prilog mojoj tezi govore rejtinzi njegovih emisija i rejtinzi drugih emisija slicnog tipa.On nema niti kreativnost niti potrebnu energiju. Kako ce da rukovodi Javnim servisom i otkud bas on,nije mi jasno

Goxi

pre 8 godina

Alo bre sto se okomili na Bujosevica? Makar je odlican novinar i za neke kandidate gromada. Zamislite da je bivsi montazer i prodavac televizora (?) postao direktor. To bi stvarno bio cirkus!

Katarina

pre 8 godina

Zao mi je sto jedan lepi prosedi covek nije izabran. Ne znam kakav mu je bio program ali kazu da je vrlo kreativan i pun odlicnih ideja Bujosevic ako je pametan treba da ga pozove u svoj tim.

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija