• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.06.2015

14:09

ZORANA: Gradimo 250 mostova, 150 km autoputa

Društvo

ZORANA: Gradimo 250 mostova, 150 km autoputa

Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, izjavila je danas da Srbija trenutno gradi 250 mostova na koridorima 10 i 11, da će u naredne tri godine obnoviti 1.100 kilometara puteva, kao i da je cilj da naša zemlja bude među prvih 10 zemalja po uslovima poslovanja na listi Svetske banke

Ona je na Ekonomskom samitu u Beogradu rekla da očekuje da se na ovogodišnjoj listi Svetske banske Srbija popne za najmanje 30 mesta, i naglasila da se na tome neće stati. 

- Vlada Srbije je podelila zadatke svim resorima, šta je potrebno da bismo ispunili cilj, a to je da budemo u srednjem roku među prvih 10 zemalja na listi Svetske banke u izveštaju o uslovima poslovanja Duing biznis - rekla je Mihajlović.

Naše kompanije mogu da budu glavni izvođači Pozivam ih da se udruže i jave na poziv za jedinu neugovorenu deonicu na Koridoru 10 Srpska Kuća-Levosoje na jugu Srbije

Zorana Mihajlović,
ministarka saobraćaja

Ministarka je dodala da se u Srbiji sada gradi deset puta više nego što se gradilo pre dve-tri godine i dodala da Srbija ubrzano gradi svoju infrastrukturu, precizirajući da se trenutno u našoj zemlji gradi 150 kilometara autoputa, od čega će ove godine biti završeno 86 kilometara.

- Naše kompanije su vrlo spremne i mogu da budu glavni izvođači. Pozivam ih da se udruže i jave na poziv za jedinu neugovorenu deonicu na Koridoru 10 Srpska Kuća-Levosoje na jugu Srbije - poručila je Mihajlović.

Kako je rekla, zemlje Zapadnog Balkana, među kojima je i Srbija, ne čekaju Godoa već ubrzano rade na infrastrukturnom razvoju i podizanju svog privrednog rasta. Tako je Srbija donela Zakon o planiranju i izgradnji koji je dosta podigao uslove poslovanja u Srbiji, zbog čega ćemo se popeti na listi Svetske banke po uslovima poslovanja za najmanje 30 mesta.

Srbija je, prema njenim rečima, omogućila i elektronsko plaćanje poreza, tako da smo bili veoma aktivni po pitanju podizanja uslova poslovanja.

- Planiramo sa zemljama Zapadnog Balkana da predstavimo EU projekte za izgradnju koridora, koji povezuju države u cilju stvaranja transportne mreže Zapadnog Balkana - rekla je ona, dodajući da je EU zainteresovana da podrži te projekte.

Mihajlović je kazala da ne razgovaramo sa predstavnicima drugih zemalja samo o finansiranju projektne dokumentacije, oko čega smo se uglavnom već složili, već i o različitim izvorima finansiranja izgradnje koridora koji povezuju države. Prema njenim rečima, veoma je važno povezivanje zemalja regiona u infrastrukturi, energetici i drugim oblastima.

- Svaka investicija donosi rezultate u privrednom rastu, a to može da nam donese i reginalnu stabilnost, kao i evropsku budućnost, što je cilj zemalja regiona - poručila je potpredsednica srpske vlade dodajući da je EU jaka koliko i svaka njena karika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zaječarac

pre 8 godina

Možda je to sve tako, ali kod nas u Zaječaru pored puteva i ulica nije pokošena trava, korov do glave. Istina, ko ne veruje neka dođe da uslika.

bube

pre 8 godina

Ova Zorana, kada napravi sve to sto kaze, neka ide sa sinom na odmor o mom trosku.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija