• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.06.2015

15:03

ANTIĆ: Još se ne razgovara o ceni struje

Društvo

ANTIĆ: Još se ne razgovara o ceni struje

Podeli vest

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić danas je rekao da još nije doneta odluka o tome koliko bi struja u Srbiji trebalo da poskupi

- O ceni struje se još razgovara. Nastojima da poskupljenje, u interesu građana, bude što manje - rekao je Antić na Ekonomskom samitu Srbije i dodao da će se narednih dana znati šta je predlog Vlade o tome koliko bi struja trebalo da poskupi.

Ministar finansija Dušan Vujović ranije danas je najavio da će cena struje biti precizirana na sutrašnjoj sednici vlade i da će potom ministar Antić izaći u javnost sa konkretnim podacima.

Po Zakonu o energetici, Agencija za energetiku daje saglasnost, kao nezavisno regulatorno telo, na promenu cene struje, tako da bi Vlada Srbije i EPS trebalo da usaglase koliki procenat poskupljenja će EPS zatražiti od Agencije i da li će i u kolikom procentu vlada uvesti akcizu na struju, o čemu se u domaćoj javnosti dosta spekulisalo prethodnih meseci. 

Prema sporazumu o aranžmanu iz predostrožnosti s MMF, bilo je predviđeno da struja poskupi 15 odsto od 1. aprila, ali je taj rok pomeren i potom je iz vlade poručeno da se u pregovorima sa Fondom nastoji dogovoriti da taj iznos bude što niži, zbog celokupne ekonomsko-socijalne situacije u zemlji. 

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela u avgustu 2013. godine, za 10,9 odsto za domaćinstva, a 12,8 odsto za privredu. Prosečna cena struje u Srbiji po kilovat-času iznosi 6,15 dinara za domaćinstva, a za industriju 5,85 dinara po kilovat-času.

 



 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija