• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.06.2015

11:37

ANTIĆ: Struja poskupljuje 12 odsto od 1. avgusta!

Društvo

ANTIĆ: Struja poskupljuje 12 odsto od 1. avgusta!

Podeli vest

Struja će u Srbiji poskupeti od 1. avgusta za 12 odsto, najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
Tanjug

On je najavio da će biti uvedena i akciza na električnu energiju i da će poskupljenje struje, uključujući i tu akcizu, iznositi 12 odsto.

- Taj iznos poskupljenja usaglašen je sa MMF -  rekao je Antić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je najavio da će socijalno ugroženi imati besplatnih od 120 do 250 kilovat-časova mesečno.

- Cena električne energije u Srbije ostaće i dalje ubedljivo najniža u Evropi i biće 50 odsto jeftinija nego u Crnoj Gori, duplo jeftinija nego u Hrvatskoj i 15 odsto niža nego od BIH - rekao je Antić.

On je naglasio da nikad nije dobar momenat za poskupljenje struje, ali je povećanje cene nužno da bi se obezbedio stabilan elektroenergetski sistem, nova ulaganja u energetski sistem zemlje i otvaranje novih radnih mesta.

Promena cene struje planirana je aranžmanom iz predostrožnosti koju je Srbija potpisala sa MMF.

Premijer Aleksandar Vučić rekao je juče da vlada radi na tome da struja poskupi u što manjem procentu, jer je svestan da građanima Srbije nije lako.

Vučić je rekao da se nada da će građani osetiti boljitak "po svojim džepovima od reformskih mera koje će doći najkasnije tri meseca nakon toga".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dingo666

pre 8 godina

Što tako? Samo su smanjili penzije i plate, povećali cene struje i komunalija, poreze, napredujemo ubrzano ka evropskoj uniji, šeici lome noge da nam pomognu... baš nam je super

LUKA LABAN

pre 8 godina

Kakav Ljigo ! Samo mu hvali bradati debeli kompanjon Nemanja !

Kiklop

pre 8 godina

A jel konferenciji ovog eksperta prisustvovao njegov kompanjon debeli Nemanja ? Napunili su se ko brodovi !

Draga

pre 8 godina

А хоће ли заиста повећати плате и пензије,одосно,хоће ли их вратити на стар?

Lala

pre 8 godina

Ama, što na Svetog Iliju Bog te ubio - da te ne ubije..?

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Министар Антић, проверени кадар СПС-а, од када га је зимус леденица "спуцала" у главу не скида шлем са главе. Сада му је тренутно на коришћењу бели шлем из колекције пролеће-лето. Најавио је поскупљење струје од 12%. DA LI MU VERUJETE?! Право поскупљење струје, и то само за грађанство, није "само" 12% него 12%+ПДВ (2,4%)=14,4%. Што значи да држава по ДВА основа захвата из џепова нас обичних смртника - на основу акциза 7,5% плус пдв 2,4% (свеукупно 9,9%), док "само" 4,5% иде на конто ЕПС-а (вероватно да би намирили свих цца 300 директора, директорчића + њихових секретарица + саветника + шофера+...). Када год ова Влада треба да донесе неку "тешку и историјску одлуку" сакрије се под флоскулом "...planirana je aranžmanom iz predostrožnosti koju je Srbija potpisala sa MMF". Већ виђенe. DA LI IM VERUJETE?!

asid

pre 8 godina

Iako je Mamu Mu Fašističku insistir'o na poskupljenju od 15%, Vlada je ipak donela odluku na nešto nižu cifru kako bi u Elektrosrbiji popunili najosnovnije zalihe viskija i ostalih neophodnih žestokih napićaka!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!
Fudbal

Detonacija! Gvardiola napušta Siti!

"Mančester siti razmišlja o budućnosti bez Pep Gvardiole. Sve manje veruju da će produžiti ugovor koji ističe 2025. godine", javlja španski portal "Relevo".

20.04.2024

10:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija