• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.06.2015

17:19

MIODRAG NIKOLIĆ OPTUŽUJE: Lekari mi umalo ubili ženu i bebu!

Društvo

MIODRAG NIKOLIĆ OPTUŽUJE: Lekari mi umalo ubili ženu i bebu!

Podeli vest

Moja Jasmina se previjala od bolova, a lekari su rekli da joj nije ništa i pustili je kući... Beba je dva dana bila van plodove vode, sada se u Beogradu bore za njen život

Jasmina Vladimirov iz sela Palojac kod Grdelice i njena tek rođena beba umalo su umrli na porođaju zbog nemara lekara u leskovačkoj bolnici! Ovo tvrdi Jasminin suprug Miodrag Nikolić, koji kaže da su njegovu ženu porodili tek dva dana pošto joj je pukao vodenjak.

Ni kada smo drugi put došli u bolnicu moju suprugu nisu porodili, čekali su da prokrvari
Miodrag Nikolić
muž Jasmine Vladimirov

Prema Nikolićevim rečima, lekari su Jasminu po pucanju vodenjaka vratili kući, iako se previjala od bolova. Pošto su je dva dana kasnije porodili, bebu su u kritičnom stanju prebacili u Beograd, gde se bore za njen život.

Lekar vikao i vređao

Otac novorođenčeta Miodrag Nikolić podneo je krivičnu prijavu protiv ginekologa leskovačke Opšte bolnice Vukelice Vučetića, koji je 8. juna ove godine vratio njegovu suprugu kući, iako je uveliko imala porođajne bolove.

- Doktor Vučetić je bio jako bezobrazan, vikao je na mene i suprugu i vratio nas kući uz konstataciju da njoj nije pukao vodenjak, iako se ona previjala od bolova. Ne znam kako smo preživeli tu noć, ali idućeg jutra smo se hitno vratili u porodilište jer je ona i dalje imala nesnosne bolove. Dežurni lekari su nam tada rekli da je vodenjak pukao, a da je porođaj krenuo još prošle noći - počinje svoju priču vidno uznemiren otac Miodrag.

On se pozdravio sa suprugom koja je primljena u porodilište i vratio se kući da sačeka dobre vesti.

Public

Međutim, nju ni tada nisu porodili, već su je samo držali pod terapijom.

- Žena me je pozvala i rekla da su je iz porodilišta prebacili na drugo odeljenje, dali joj dve injekcije protiv bolova i neke lekove. Dete je sve vreme bilo u njenom stomaku bez plodove vode - tvrdi Nikolić.

I pored terapije, ona je i dalje imala jake bolove, na kraju prokrvarila, što je i bio alarm da je doktori konačno porode carskim rezom tek 10. juna.

 

Tragični slučajevi porodilja

* Februar 2015: Sonja Miladinović (36) iz Paraćina umrla na VMA u Beogradu tri meseca pošto su joj prilikom carskog reza u bolnici u Ćupriji isekli unutrašnje organe
* Februar 2015: Isidora Marinković (20) iz Negotina umrla u bolnici u ovom gradu u osmom mesecu trudnoće, pošto nije zbrinuta jer je dobila visoku temperaturu

 

- Otišao sam u porodilište i hteo da slikam bebu, ali mi to nisu dozvolili. Nisam znao zašto... Nisam ni slutio koliko su stvari krenule po zlu. Pošao sam kući da slavim rođenje deteta, kada me je pozvala doktorka, čijeg imena od šoka ne mogu da se setim, i kazala da se vratim u bolnicu jer detetu uopšte nije dobro - nastavlja svoju priču Nikolić.

Njemu je samo saopšteno da je beba hitno prebačena u Niš, a odatle za Beograd zbog nedostatka kiseonika u organizmu.

Doktor Vučetić, koji je trebalo da porodi ženu, stariji je čovek, pustite ga na miru. Svakako, ispitaćemo ceo slučaj
Nebojša Dimitrijević
direktor Opšte bolnice u Leskovcu

- Nijedan drugi detalj mu nije saopšten. Ne znam šta će biti sa mojim detetom, ali neću odustati dok istinu ne isteram na čistac - dodaje Nikolić.

Pustite čoveka

Direktor leskovačke Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević nije nam dozvolio da kontaktiramo s doktorom Vučetićem, uz konstataciju da je "čovek star i godinu dana pred penzijom".

Public

Na naše insistiranje da barem razgovaramo sa načelnikom Ginekologije, rekao je da će sprovesti internu istragu u bolnici o ovom slučaju.

- Ja prvi put čujem za ovaj slučaj. Formiraćemo našu komisiju, koja će da ispita stvar. Ako oni ne mogu da utvrde šta se dogodilo, tražiću spoljašnji nadzor. Doći će profesori iz Beograda koji će ustanoviti da li postoji propust u lečenju. Ako je to zaista tako, porodica će imati pravo na odštetu - kazao je Dimitrijević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marija

pre 8 godina

svi ce oni da ispitaju svoje osoblje i to na kraju prodje tako,ako je star sto ga drze.Ponasaju se prema nama kao da smo stoka,pitam se sta bi radili da se njihovo dete nadje na tom mestu.Ako su zivcani,ludi,poremeceni postoje ustanove za to.A kad bi im dali malo parica gledali bi nas ko malo vode na dlanu

micika81

pre 8 godina

Zbog nemarnosti,nebrige,lose procene,neodgovornosti,nestrucnosti i nerada osoblja i lekara u Sabackoj bolnici,maja meseca ove godine,umrla mi je beba na porodjaju.Nije na vreme uradjen carski rez,nisu dovoljno pratili i dete se ugusilo,tj.prodisalo u sredini u kojoj nije smelo...Pokusali su odmah da zataskaju slucaj,iskonstruisali pricu kako njima odgovara,uputili zahtev za spoljni strucni nadzor i sve je ostalo na tome,jos uvek bez ikakvog odgovora. Vrana vrani oci ne vadi...

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija