• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Telegraf

15.06.2015

08:56

VLADIKA NIKANOR PAPI: Ne daj Bože da slavimo isti Vaskrs

Društvo

VLADIKA NIKANOR PAPI: Ne daj Bože da slavimo isti Vaskrs

Podeli vest

Izjava Pape Franje kako je skandalozno da hrišćani slave dva Vaskrsa, naišla je na žestok odgovor vladike banatskog Nikanora, koji je za ideju o spajanju praznika rekao - ne daj Bože

 

 

Vladika Nikanor kaže da je to nedopustivo, jer ne smemo da dozvolimo da nam papa nameće svoju viziju Vaskrsa.

Kada se on pokaje za to što su njegovi prethodnici učinili i doveli do raskola u crkvi, moći ćemo o bilo čemu da razgovaramo. To što je Katolička crkva uradila, ne mogu da oproste ni nebo ni zemlja – poručio je vladika Nikanor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivan

pre 8 godina

Prvi i PRVI vladika koji se javno protivi unijaćenju. Bravo.

dejan

pre 8 godina

Владика Артемије одувек то говори.

cupko

pre 8 godina

Na mnogaja ljeta Vladiko,na mnogaja ljeta.Svaka ti cast,tako pravoslavni i srpski svestenik i vladika treba da prica odrodima hriscanstva vatikanskim.

Lala

pre 8 godina

NIJE OVO PRVI POKUŠAJ UNIJAĆENJA - ALI JE NAJŽEŠĆI..... Antihrist i bulumenta oko njega, nalaze se u ofanzivi....posle Sarajeva uporno se nameću Nikoliću - samo da dođu u Srbiju ? Zašto...? Da opogane zemlju ? Da blagosiljaju koljače ? Da nas sve pokrste ? Pa sve su to i dosad radili - ali miAntihrista neprimamo.....pa Bog ! Vicarius Filii Dei - dalje od Srbije,dalje od Beograda, ne trebamo tvoj "blagoslov" - daleko ti lepa kuća.....i mi tebi...

mikica

pre 8 godina

Kamo sreće kada bi se ponovo ujedinile Katolička i Pravoslavna crkva. Jedan je Bog a Srpskom narodu bi bilo mnogo bolje.

Lala

pre 8 godina

Mikice - neznalice? Pročitaj prvo Jevanđelje i Otkrivenje Jovanovo, pa da naučiš - da je Gospod prorekao Antihrista još 200 godina pre prvog Pape rekao je: Da uzmemo u naum i lažnog Spasitelja koji će se pretstavljati kao Bog na zemlji i zahtevaće - tražiće da ga zovete OCEM ! Ali Vi imate jednog jedinog oca na nebesima ... Papa nije i nemože biti naš otac..!! Njegovo ime je Vicarius Filii Dei = 666 ( izračunaj sam ako si bar malo pismen a ako imaš nešto od škole, a znaš numerologiju...) Tako je Jovan ostavio - kroz reč Božiju - upozorenje, da odbacimo Antihrista na kraju vremena i čisti dočekamo Drugi Hristov silazak na Zemlju.....toliko.....

daklem

pre 8 godina

Promasio si temu .Komentarisemo o tome da li je dobro da svi hriscani slave nepodeljeno uskrs a ne da ce nam papa biti bog.Uzgred i da slavimo u jednom datumu katolici i pravoslavci mogu ostati i dalje pravoslavci i katolici .Licno mislim da bi to bilo odlicno jer bi sa tim potezom eliminisali jednu razliku po cemu mozemo da se..mo jedni po drugima

Bojan Benic

pre 8 godina

Православни славе Васкрс по пасхалном календару за који су кападокијски оци рекли ко га прекрши нек је проклет навек. Није могуће славити Васкрс са католицима сем у случају да се католици врате правилном одређивању датума Васкрса а то је понављам пасхални календар који је непромењљив. По том питању нема компромиса, тачно се зна кад тј. на који датум "пада" Васкрсење Христа спаса нашег.

Milutin Vranjski

pre 8 godina

Католички шизматици некоме да држе проповеди... Класични језуитски цинизам у сарадњи са фрањевачким испирачима мозга. Образа менају а не стиде се онога на чему седе.

gago m

pre 8 godina

"Проблем" није нерешив;папа и његови присталице треба да се покају (али искрено,не реда ради!),очисте своје редове од нациста и криминалаца,пониште одлуке којима су прогласили своје "светитеље" (руке им крваве до рамена!),замоле за опрост грехова и врате се у једину праву хришћанску ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ па ћемо заједно славити све хришћанске празнике!

Student

pre 8 godina

Kada bi to učinili - prestali bi biti Antihristi...!! U tome jeste poenta, da oni hoće Nas da prevedu u svoje "vode" - Antihrista, a tu nema pokajanja i oprosta, pošto je to osobina ortodoksnog hrišćanstva koje počiva na razumevanju i ljubavi,iskrenosti , kajanju i prosvećenju...Antihrist isključivo nastupa lažima i silom !! Protivno svim Božijim zakonima... koje je onako usput REVIZIRAO po svom interesu i svom marifetluku - da " bi lažnim sjajem i opojnim vinom" kako kaže Sv.Jovan, zatrovao i ono od pravih Hristovih sledbenika koji gle, "prepoznaše i odbaciše Antihrista" ...... Nadam se da si pravilno shvatio.....navna zabludela ovčice......

gago m

pre 8 godina

"Student" - Нисам ја нимало "наивна заблудела овчица" (како ти "закључи"!?) него хришћанин који размишља онако како треба,тј како нас учи наше православље.Бог је једини који прашта и суди о свима нама па и о папи и његовим папистима!

Milan

pre 8 godina

Objedinjavanje praznovanja verskih praznika prihvaćeno je u delu pravoslavnih država. Činjenica da SPC ima stav da uvek mora biti kontra svih je nešto što se proteže vekovima. Sveti Sava je uveo slavu kao dan kada se obeležava pristupanje hrišćanstvu i time odvojio SPC od drugih pravoslavnih crkava. Mislim da zdrav razum nalaže ujedinjavanje hrišćanstva i postavljanje minimuma zajedničkih ciljeva kako bi opstali pred nadolazećim opasnostima, od bele kuge, međusobnog uništavanja do brzu rastuće populacije islamskih vernika, nažalost delom i fanatika. Gledam izveštaj iz NS i vidim potrebu da se pokaže da nisu samo u Hrvatskoj kukasti krstovi na terene već da toga ima i kod nas. Mržnja i želja za uništenjem nas sve više pritiska i ako se ne budemo koristili pameću a ne inatom nema nam dugog veka. U pamet narode, pre nego bude kasno, jer koga je moliti nije ga srditi.

Student

pre 8 godina

Samo kukavica tako razmišlja i zbori! Svetosavlje duhovno je zdravlje što podari srpskom rodu, bratsku slogu, krsnu slavu, samostalnost i slobodu! To je ona luča čista koja zrači - snagom Hrista,....... Zato danas na braniku, molimo Te oče silni, da nam opet dadeš snagu da se Srpstvo ujedini...Pa da opet moćni snažni - uzdignemo srpski dom Pravoslavni a odvažni - opstanemo tu na svom...!!! Ne kukajte ko zadušne babe, već budite spremni na beskompromisnu borbu protiv Antihrista i odbacivanje sveg što donosi Antihrist..! Njegova reč je - lažna a njegova ideologija licemerje u pokušaju prevare !!

Vuk

pre 8 godina

E suština svega što si ispametovao je na kraju. Koga je moliti nije ga ljutiti... Da takvi kao ti su nas i dovodili do ivice svojim poltronstvom i skidanjem gaća. Ne zaslužuješ ništa više od ovoga rečenog i zasluženog . Ne komentariši nešto čega nisi dostojan ili si možda verujući kod ,,oca" u Vatikanu.

Neša

pre 8 godina

Nikanora za savetnika - predsednika Nikolića... !!

zoran

pre 8 godina

Napadati Papu Franju je zlo. Papa Franja govori da postoji jedan Hristos i da treba da se slavi istog dana. To nije pitanje kalendara. Nego se racuna dan svake godine kada je Uskrs.Kako se to racuna potrudite se da razumete Grcka crkva slavi istog dana kao i Katolicka crkva.

Ljuba

pre 8 godina

Zorane Grcka crkva ne slavi Uskrs kada i katolicka vec kao i sve druge Pravoslavne crkve. Bozic su prihvatili i slave ga 25 decembra. Samo toliko i nadam se da si nesto naucio!!!!

etsa

pre 8 godina

Grcka slavi Vaskrs kad i Srpska...jedino Bozic ne slavimo zajedno..procitaj malo vise pre nego sto pises neistinu...vidi se da nisi upucen u nasu pravoslavnu vjeru..

zoran

pre 8 godina

Strasnu sam gresku napravio. Ne znam kako je u Grckoj. Jedno je da je Katolicka crkva kroz istoriju pravila strasne zlocine, a druga je stvar kada ce mo slaviti Uskrs. To nema veze sa Julijanskim i Gregorijanskim kalendarom. Niko ne namece nista. To je stvar dogovora.

Matija Varajic

pre 8 godina

Vladiko,na mnogaja ljeta, dolazite u Kanadu. Nas narod se moze mnogo vise da pomogne iz dijaspore, da prezivi zajedno sa nasom crkvom I narodim u sledecim lomovima I iskusenjima koje su vec ponovo zapoceli! Mnogi Srbi su se distancirali od nasih svestenika, upravo sto nikada ne spominju teska istorijska stradanja Srba od istorijskih neprijatelja. Da, zna se ko stoji iza njih!?"Od glave riba smrdi a....."Dodjite.....

Bane

pre 8 godina

Vladika je u pravu. Sorry, sto kazu Englezi. Kada se pokaju, pokajacemo se I mi. ostao je vec stvar dogovora

Mihailo Mikic

pre 8 godina

Као што рече Владика банатски Његово Преосвештенсто Г. НИКАНОР, Православни СРБи Светог Саве по црквеним законима Светих Богоотаца наших не могу са припадницима шизматичке римокатоличке "цркве" о ничему да разговарају прије него што се римсли Папа покаје за своје вјерске заблуде и обмане и на Правосавни пут који ви у живот вјечни поново не врати. Чист рачун дуга љубав. Православље и Свезосавље као врхунац хришћанске православне нациослне идеологоје и СРБски начин живота нису за продају и трговину са нечастовим!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija