• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.06.2015

12:48

GRAD UNIŠTIO MALINE Propala berba na 50 hektara "crvenog zlata"

Društvo

GRAD UNIŠTIO MALINE Propala berba na 50 hektara "crvenog zlata"

Podeli vest

Grad praćen jakim nevremenom uništio je oko 50 hektara zasada maline rekao je danas Tanjugu predsednik Saveta prijepoljske mesne zajednice Kamena Gora, Živko Kijanović

 

 

 

On je precizirao da je grad veličine lešnika koji je padao oko 40 minuta na ovom području uništio malinjake spremne za berbu.

- "Crveno zlato" je trebalo da se bere za desetak dana, a u pojedinim zasadima je šteta i do 70 odsto. Samo malobrojni proizvođači su osigurali malinjake - rekao je Kijanović.

Prema njegovim rečima, poljoprivredni proizvođači su se obratili nadležnim službama u opštini gde im je rečeno da će biti formirana komisija za procenu štete.

Kijanović je dodao da je delovala protivgradna zaštita, međutim, pošto je ovo selo na preko 900 metara nadmorske visine i prilično udaljeno od protivgradnih stanica, nije bilo efekta.

Žarko Cmiljanović ima posađenih ukupno 15 hiljada sadnica maline i kaže da je šteta u njegovim malinjacima oko 70 odsto. On je svoje zasade osigurao, ali strepi da li će mu uopšte biti isplaćeno, jer kako ističe, ima neprijatno iskustvo sa osiguravajućim kućama.

Pored ovog voća, grad mu je uništio i deo voćnjaka šljiva kao i pojedine povrtarske kulture.

- Prizor posle grada koji je padao 45 minuta bio je zastrašujuć. Sve ono što je bilo spremno za branje, nestalo je u trenutku - ističe Cmiljanović.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mirko

pre 8 godina

"Kijanović je dodao da je delovala protivgradna zaštita, međutim, pošto je ovo selo na preko 900 metara nadmorske visine i prilično udaljeno od protivgradnih stanica, nije bilo efekta." Pa što niste ranije o tome mislili?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!
SPREMA SE OBRAČUN

Sve miriše na svetski rat! Ovo se dogodilo i pre 80 godina! Nemačka povukla najradikalniji potez protiv Rusije!

Pre dva dana u Litvaniju je stigla avangarda nemačke oklopne brigade, koja će od 2027. godine biti stalno raspoređena u toj baltičkoj državi. Ovo je prvi put od kraja Drugog svetskog rata da je Bundesver trajno rasporedio svoje snage van nemačkih granica. To je veliki izazov za nemačku vojsku, koja se suočava sa nedostatkom bukvalno svega - naoružanja, opreme, municije, a pre svega ljudstva.

16.04.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija