• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2015

13:49

VULIN: Svako ulaganje u decu se isplati!

Društvo

VULIN: Svako ulaganje u decu se isplati!

Podeli vest

Talentovanim učenicima i studentima koji su smešteni u ustanove socijalne zaštite, ili su iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć danas su uručene stipendije za period od juna do decembra ove godine

Stipendije od oko 10.000 dinara koje dodeljuje Udruženje osiguravača Srbije dobilo je desetoro mladih - troje iz ustanova socijalne zaštite i sedmoro iz porodica koje ostvaruju pravo na novčanu socijalnu pomoć.

- Dodela stipendija talentovanim učenicima i studentima iz porodica koje primaju novčanu socijalnu pomoć i bez roditeljskog staranja koji su u našim domovima je prilika da pokažemo koliko nam je stalo do njih - rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin dodajući da stipendisti nisu odabrani slučajno, već da su to zaslužili svojim radom i učenjem.

Navodeći da je to dobra prilika da društvo pokaže koliko ceni njihov rad, Vulin je ocenio da život prema toj deci nije bio fer i dobar i da zato društvo mora da bude tu da pomogne i nađe način da im bude bar malo lakše u životu.

Ministar je podsetio da stipendije nisu izdvojene iz budžetskih sredstava, već da ih je dodelilo Udružeje osiguravača Srbije.

- Ovo je deo njihovog profita. Nadam se da će se i ostali biznisi u ovoj zemlji ponašati na podjednako socijalno odgovora način i da će pomoći ovoj deci - rekao je Vulin dodajući da se svako ulaganje u tu decu isplati.

Podsećajući da ministarstvo rada ima ogroman budžet, više od 150 milijardi dinara, što je trećina ukupnog srpskog budžeta, on je istakao da se od toga 97 odsto odvaja isključivo na prava.

Prema njegovim rečima, 97 odsto tog budžeta odlazi na dečje dodatke, novčanu socijalnu pomoć, porodiljske nadoknade...

- Ovo je način da ta sredstva uvećamo bez da opterećujemo bilo koga - zaključio je Vulin zahvalivši se Udruženju osiguravača Srbije na pomoći, ali i porodicama i vaspitačima bez čije pomoći deca ne bi bila tako uspešna.

Radmila Jašarović za Udruženje rekla je da su da su osiguravači uvek bili društveno odgovorni te da im je zadovoljstvo da svaku takvu akciju podrže.

- Uvek je najveće zadovoljstvo kada pomoć ide za decu jer deca su najvažnija i neko ukoga svi najviše želimo da ulažemo - poručila je Jašarović dodajući da će govori o stipendijama biti potpisani sa ukupno 40 dece u različitim kategorijama.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija