• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.06.2015

18:41

KINEZI NE ODUSTAJU S Nikolićem razgovarali o kanalu Morava-Vardar!

Društvo

KINEZI NE ODUSTAJU S Nikolićem razgovarali o kanalu Morava-Vardar!

Podeli vest

Kineska kompanija Bon prodžekt je zainteresovana za izgradnju kanala Morava-Vardar, izjavio je predsednik te kompanije Zendong Jang na sastanku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima

Kako se navodi u saopštenju, Nikolić je u razgovoru istakao izvanredne odnose Srbije i Kine i dodao da je došao trenutak da se unaprede i prošire kineske investicije u Srbiji.

- Srbija ima izvanredne odnose sa celim svetom i to otvara mnoge mogućnosti za investitore iz Kine - naglasio je predsednik Srbije.

On je rekao da saradnja u infrastrukturi treba da se nastavi i pozvao kineske partnere da ulažu u konkretne projekte u oblasti poljoprivrede, industrije, zdravstva, energetike, turizma.

- Budite uvereni da je Srbija potpuno posvećena borbi protiv korupcije, na svim nivoima, a posebno u oblasti privrede i investicija- naglasio je predsednik Srbije.

Nikolić je istakao značaj projekta izgradnje kanala Morava - Vardar za koji je urađena pozitivna studija izvodljivosti.

Predsednik kompanije Bon Prodžekt, Zendong Jang je naglasio da je Srbija važna za kineske investicije i da je ta kompanija zainteresovana da investira u razne projekte.

- Za kinesku stranu je veoma atraktivan projekat Morava-Vardar- rekao je Zendong Jang i dodao da je ta investicija veoma isplativa za obe zemlje i za ceo region.

U saopštenju se podseća da je kineska korporacija Čajna Gedžuba (Ćina Gezhouba ) u januaru 2013. godine potpisala Protokol o razumevanju s tadašnjim Ministarstvom prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Srbije, radi sprovođenja sveukupne eksploatacije reke Morave, a urađena je i studija izvodljivosti tog projekta.

U realizaciji studije osnovu čine plovidba, hidroenergetika, očuvanje vodnih resursa, vodosnabdevanje i navodnjavanje, kontrola poplave i turizam, a ukupna vrednost projekta je 4,5 milijarde evra, piše u saopštenju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija