• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

26.06.2015

23:06

DOBAR VOJNI POSAO Pakistancima smo prodali 282 tekna

Društvo

DOBAR VOJNI POSAO Pakistancima smo prodali 282 tekna

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Srbije prodalo je pakistanskoj vojsci 282 tenka T-55, koji pripada arsenalu zastarele opreme

Posao oko prodaje starih tenkova ugovoren je na Sajmu naoružanja u Beogradu, a ugovor o kupovini biće potpisan sledeće nedelje, a kako saznaje Blic, radi se o poslu koji je od velikog značaja za Vojsku. 

- Tenkovi, koje je trebalo prodati kao zastarelu opremu, biće modernizovani i prodati Pakistancima. Tako će njihova vrednost biti značajno uvećana. Radi se o ugovoru vrednom nekoliko desetina miliona dolara, pa se iz tog razloga ceo posao držao u tajnosti. Načelan dogovor postignut je lično s pakistanskim ministrom odbrambene industrije - tvrdi sagovornik Blica.

Takva saznanja indirektno je potvrdio i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Ministarstva odbrane, general-major Bojan Zrnić.

- Tačno je da je došlo do načelnih dogovora oko prodaje 282 tenka iz arsenala rashodovane i zastarele vojne opreme, ali ner želim da navodim s kojom zemljom i armijom je ovaj posao sklopljen jer ugovor još nije potpisan. Ono što mogu da kažem je da se radi o veoma povoljnoj ponudi za našu zemlju, jer se tenkovi neće prodati u sadašnjem stanju, već će biti modernizovani. Taj posao će biti poveren našoj vojnoj industriji,. čime ćemo uposliti naše kapacitete - kaže general Zrnić dodajući da bi cena tenkova, da su ih prodali u trenutnom stanju, cena ne bi bila veća od 11.000 dolara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija