• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2015

18:59

RISTIĆ NAJAVLJUJE: Druga kula KCS najranije 2018. godine

Društvo

RISTIĆ NAJAVLJUJE: Druga kula KCS najranije 2018. godine

Podeli vest

Klinički centar Srbije mogao bi, u najboljem slučaju, da bude rekonstruisan do 2018. godine, izjavio je danas direktor te ustanove Miljko Ristić, navodeći da 2012. godine kada je on došao na čelo KCS, nije postojao idejni ili završni projekat za rekonstrukciju te zdravstvene ustanove

- Kad sam došao na mesto direktora jedan od mojih zadataka je bio da se raspitam kako idu projekti za rekonstrukciju KCS i bio sam iznenađen da uopšte nije postojao nikakav idejni ili završni projekat - rekao je Ristić. 

Kredit za rekonstrukciju kliničkih centara je potpisan 2008. godine, a prvi avans uplaćen je u februaru 2009. godine.

Ristić je rekao da su on i uprava Kliničkog centra, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, 2012. godine pozvali italijansku kompaniju Altijeri da uradi idejni projekat.

Odluka je bila da se izgradi još jedna kula, sa 1.000 novih kreveta na 150.000 kvadratnih metara, kao najracionalnije i najsvrsishodnije rešenje.

On je istakao da je italijanska kompanija nekoliko puta probila rokove, kao i da je na nedavno završen projekat Tehnička služba KCS sa CIP imala više od 1.000 primedbi.

Ristić je rekao da se direktorka Projekta rekonstrukcije kliničkih centara Srbije pri Ministarstvu zdravlja Tanja Ðorđević sastala sa predstavnicima kompanije Altijeri i da je od nje dobio čvrsta obećanja da će primedbe biti otklonjene najkasnije do sredine septembra.

- Zatim bi se raspisao javni konkurs i ponuda izvođačima radova da učestvuju na tenderu koji bi mogao da se završi do kraja godine. Ukoliko se isprati ta dinamika, u najboljem slučaju radovi bi počeli na proleće, a završetak ne pre 2018. godine - rekao je Ristić.

On je dodao da je predviđeno zidanje druge kule, sličnog kapacteta kao postojeće, u koju bi se preselile službe iz sadašnje Poliklinike, koja bi zatim bila rekonstruisana.

Svestan je kaže da je CIP kategoričan i da neće dati saglasnost na neke delove projekta, jer smatraju da se radi o krupnim nedostacima statičke prirode. 

- Na to ne mogu da utičem jer nisam kompetentan. Kako će se to završiti, videćemo - rekao je Ristić, ističući da bi rekonstrukcija KCS u kojem se leči oko 60 odsto bolesnika doprinela smanjenju lista čekanja i boljoj usluzi.

Evropska investiciona banka odobrila je 150 miliona evra za rekonstrukciju četiri klinička centra u Srbiji, sa mogućnošću da se povuče još 50 miliona.

U Ministarstvu zdravlja kažu da je do sada povučeno oko 20 miliona evra, kojim su plaćeni prethodni radovi, projektovanje i radovi koji se izvode u Nišu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17