• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.07.2015

12:55

TESLINA BISTA uskoro u Turskoj!

Društvo

TESLINA BISTA uskoro u Turskoj!

Podeli vest

Teslina bista, rad akademskog vajara iz Banja Luke - Bojana Mikulića, uskoro će biti postavljena u Turskoj - u Izmiru u okviru University of Economics, saopštila je danas Teslina naučna fondacija iz Filadelfije



Teslina bista će od jeseni stajati u parku koji se nalazi u sklopu izmirskog Univerziteta.

Bistu će Nikola Lončar iz Tesline naučne fondacije predati generalnom konzulu Republike Srbije u Istanbulu Zoranu Markoviću, a rektor Univerziteta u Izmiru sa zadovoljstvom je prihvatio ovaj poklon.

Ideja se rodila u maju 2015.godine, kada je Komora inženjera i tehničara Izmira, organizovala simpozijum pod nazivom "Nikola Tesla - pionir električne energije" kojem je prisustvovalo više od 1.200 ljudi.

- Tesla je inspiracija. Omladina i studenti u Turskoj bili su veoma otvoreni i zainteresovani za nova saznanja - naveo je Lončar.

On je rekao da su bili toliko ganuti pažnjom i interesovanjem zaTeslu i njegov rad, da smo poželeli da Teslina bista ostane tu i za pokolenja koja dolaze.

- Kada počne nova školska godina, Teslina bista krasiće park Univerziteta. Ovo je deseta Teslina bista koju je naša Fondacija darovala - dodao je Lončar.
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija