• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.08.2015

12:50

ILIĆ: Šteta od klizišta veća od milijardu evra

Društvo

ILIĆ: Šteta od klizišta veća od milijardu evra

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić izjavio je danas u Lebanu da se šteta od klizišta još uvek procenjuje, ali je sigurno da je ona veća od milijardu evra

Ilić je kazao da će za sanaciju aktivnih klizišta biti potrebno više godina i da Vlada Srbije radi da sistematski reši taj problem.

- Na području Srbije evidentirali smo 3.450 klizišta koja su trenutno najaktivnija. To je deo koji je aktivan, inače, prema našoj proceni ukupan broj kližista u Srbiji je oko 30.000 - rekao je Ilić.

Ilić je sa Predsednikom opštine Lebane Goranom Janjićem danas potpisao memoranduma o pomoći toj opštini za sanaciji klizišta, a reč je o tri miliona dinara namenjenih prvoj fazi ispitivanja i pripremu dokumentacije za sanaciju klizišta u Nemanjinoj ulici u centru Lebana.

Klizište je u toj ulici oštetilo više stambenih objekata

Za lokalitet ugrožen klizištem u Nemanjinoj ulici trenutno su završeni geotehnički istražni radovi koje je izveo Institut za puteve, a na osnovu javne nabavke koju je sproveo Kabinet ministra zaduženog za vanredne situacije.


Kako je najavljeno u toku naredne sedmice biće raspisan tender za izvođača radova koji će do jeseni potpuno sanirati porušene objekte i klizište.

Predsednik opštine Lebane Goran Janjić potvrdio je da bez pomoći Ministarstva ne bi mogli da reše problem klizišta.

- Mi smo spremni za sprovođenje druge faze sanacije klizišta. U toku naredne sedmice biće raspisan tender nakon čega će biti izabran izvođač radova i nadam se da će do jeseni i kišnog perioda sve biti završeno - rekao je Janjić.

Ministar Ilić je najavio da je u toku formiranje Katastra klizišta kako bi se tačno znale lokacije u Srbiji na kojima neće biti dozvoljena gradnja.

- Katastar klizišta omogućiće da se zabrani gradnja na takvim mestima, a opštinske inspekcije imaće obavezu da ne dozvole nikom gradnju na tim klizištima - rekao je Ilić.

Ministar je ponovio da će vlada pomoći sanaciju klizišta, ali da će nakon toga opštine i gradovi imati obavezu da brinu o održavanju infrastrukture oko klizišta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rakija

pre 8 godina

Šteta nastala zato što si ti ministar je 2 milijarde evra!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija