• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. S.

05.08.2015

07:53

ZAŠTO STRANCI HRLE U SRBIJU?! Dolaze na seks-alko ture!

Društvo

ZAŠTO STRANCI HRLE U SRBIJU?! Dolaze na seks-alko ture!

Podeli vest

Englezi, Šveđani i Švajcarci, željni opijanja za malo para, provode se po prestoničkim kafićima i striptiz klubovima. Mlađi piju uglavnom pivo, dok su stariji na viskiju


 

Stranci obožavaju Skadarliju, a mlađi obično završe u kafićima u Savamali
Miodrag Popović, predsednik TOB

Srbiju sve češće posećuju stranci koji u našu zemlju dolaze na vikend, tokom kojeg se opijaju i zabavljaju po prestoničkim kafićima i striptiz klubovima, kažu za Informer turoperateri, koji redovno dovode turiste iz inostranstva.

Ovakav vid provoda u Srbiji najviše vole Englezi, Šveđani i Švajcarci, željni da za što manje para popiju što više alkohola.

- Najviše izlaze u Savamalu, koja je puna novih, fensi lokala. Ima i onih koji su za malo luđu ponoćnu akciju, pa vikende koriste da obiđu striptiz barove, pošto su oduševljeni lepotom naših žena. Stranci koji dolaze na ovakve ture imaju između 25 i 30 godina - kaže M. I., turistički radnik iz Beograda.Mladi obično piju domaće pivo, dok starija klijentela "završi" na viskiju. I sami stranci tvrde da se u Srbiju isplati doći na par dana.

Informer

Vole provod "oko šipke"

Ludi noćni provod ne odvija se samo u kafićima. U striptiz klubu "Romansa" sve vrvi od stranih turista.
- I oni su ljudi, vole malo lake zabave. Skoro svako veče naš klub je krcat. Nema koga nema... Dolaze Britanci, Šveđani, Nemci i Ameri. Zabave se i odu dalje - rekli su nam u ovom klubu.

Jan Švarcman (25) iz Ciriha proteklog vikenda doputovao je u Beograd kako bi "isprobao" vikend provod.

- Došao sam na tri dana sa drugom iz Holandije. Šta da vam kažem, u Nemačkoj je mnogo skupo izaći, a u Švajcarskoj žurke skoro da i ne postoje, tako da nam se potpuno isplati da na vikend dođemo u Srbiju da se napijemo. Odseli smo u "Metropolu" i za uslugu koju smo dobili, ne žalimo ni malo para - kaže Švarcman.

On navodi da mu se mnogo dopadaju žene iz Srbije, koje su "magično privlačne".

- Uživam u muzici, piću, ali i ženama, koje su fantastične. Ljudi su super, prijateljski nastrojeni. Nigde nije kao u Srbiji i sigurno ću ponovo doći. U provodu ostajemo do zore, a kad izgustiramo pivo, idemo na ćevape ili burek jer je to nešto što ovde ne sme da se propusti - tvrdi ovaj Švajcarac.

Inače, stranci i domaći se u "mraku" noćnih klubova lako raspoznaju. Naši ljudi, naime, izlaze u ponoć i piju jedno piće dok ne pođu kući, dok stranci kreću u izlazak oko 11 časova i konstantno piju do zore.
Predsednik Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović kaže da je očigledno da stranaca ima sve više.

- Stariji obožavaju Skadarliju, dok mlađi obično završe u kafićima u Savamali. Splavovi su sada na trećem mestu. Interesantno je, takođe, da je "Kuća cveća" zanimljiva samo turistima iz regiona i Arapima, dok Muzej Nikole Tesle posećuju najviše Amerikanci. Stranci vole i Avalu i Adu - navodi Popović.

Profil stranog turiste

Informer

pije - domaće pivo i viski
jede - burek ili ćevape
odseda - u hotelu ili hostelu
starost - između 25 i 30
provod - Savamala, Skadarlija, splavovi
odmara - Zlatibor, Kopaonik, Prolom banja

 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milica

pre 8 godina

Naaravno da ce da dodju zbog pica i nocnog provoda. Nece valjda zbog duhovnog ili kulturnog unapredjenja. Kada bi to i hteli, ne bi imao ko da ih povede, pokaze i objasni.

Bosa

pre 8 godina

Što će reći Beograd najveća javna kuća Tužno i jadno

nikola

pre 8 godina

Kako je to rekla jedna nasa knjizevnica i kandidat za gradonačelnika za Beograd i strane turiste, "postao je grad jeftine zabave i još jeftinijih žena". Šta ih samo ja znam koje tako žive, čak znam slučajeve gde im stranci plaćaju stanove za zaseban život da kad oni povremeno dođu da se opuste, ne moraju da im gledaju roditelje dok obavljaju posao. A ove se opet nadaju da će ih jednog dana povesti sa sobom tamo negde gde "teče med i mleko". Najbolje mi je bilo kad sam bio u Turskoj pa su mi na komentar da dolazim iz Srbije, u jednom primorskom gradu bar jedno15-20% turaka rekli kako imaju devojke u Srbiji, sve od Sombora, Beograda pa do Leskovca. No comment.

Izbori 2024

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija