• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2015

09:24

SRBI I ALBANCI IPAK MOGU ZAJEDNO! Održana zajednička humanitarna akcija

Društvo

SRBI I ALBANCI IPAK MOGU ZAJEDNO! Održana zajednička humanitarna akcija

Podeli vest

Na inicijativu švajcarske Asocijacije Svis morning star (Swiss Morning Star, ASMS), na jugu Srbije završena je prva u poslednjih 10 godina realizovana zajednička humanitarna akcija Srba i Albanaca



Reč je o akciji „Pomoć u knjigama“ za 14 biblioteka u četiri grada - Preševo, Bujanovac, Vranje i Leskovac, na jugu Srbije kao i za biblioteke iz okolnih sela, saopštio je ASMS. 

Akciju su organizovali, inicijator ASMS koja je obezbedila donaciju od 1.175 knjiga, albanski Humanitarni fond koji je platio prevoz knjiga i UG „Dosta je bilo“ iz Vranja. 

Ova zajednicka akcija deo je šireg projekta koji ASMS realizuje već godinama u 22 države sveta. 

Kako se dodaje, od januara 2013. do danas ASMS je podelila pomoć u knjigama i laptop računarima u osam država u vrednosti od preko 260.000 švajcarskih franaka.

U saopštenju se još navodi da je albanski Humanitarni fond izgradio do sada više od 45 kuća za siromašne u Preševu i Bujanovcu uz plan da realizuje i izgradnju dodatnih 55 kuća. 

Prilikom podele knjiga vodilo se računa, ne samo da se jednako i bez razlike "pokriju", kako gradske biblioteke - Preševo, Bujanovac, Vranje i Leskovac, tako i biblioteke u selima - Vlase kod Vranja, škole u selima Reljan, Miratovac i Orahovica u okolini Preševa. 

Donacija u knjigama uručena je i jednom od najboljih studenata germanistike sa juga Srbije M.Aslaniju i jednoj od pet studenata generacije muzičke Akademije u Beogradu Aleksandri Dragosavac. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija