• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.08.2015

11:40

OPROŠTAJ OD PORODICE OCA RADIVOJA Prota još ne zna da su mu deca stradala!

Društvo

OPROŠTAJ OD PORODICE OCA RADIVOJA Prota još ne zna da su mu deca stradala!

Podeli vest

Ispraćamo jednu izuzetnu hrišćansku porodicu sveštenika koji je bio ponos Beograda, kazao je Irinej opraštajući se od supruge, sina i ćerke Radivoja Panića, koji su poginuli u udesu u Makedoniji

Troje članova porodice sveštenika Radivoja Panića (54), supruga Tatjana (45), sin Nikola (18) i ćerka Simeona (10), koji su poginuli u stravičnom udesu kod Đevđelije u Makedoniji, sahranjeni su juče na beogradskom groblju Orlovača.

Teško povređeni prota je u Urgentnom centru i zna samo da mu je nastradala žena, a za decu ga i dalje nisu obavestili.

Zoran Sinko

U životu ništa nije slučajno i zato bog zna zašto je ovo dopustio da se desi
Patrijarh Irinej

Opelo je pred nekoliko stotina rođaka i prijatelja držao patrijarh srpski Irinej, koji je ukazao koliko je porodica Panić bila posvećena Bogu, crkvi i srpskom narodu.

- On sada nije među nama i ne zna punu istinu, već samo delimičnu tragediju. Dobrom ocu Radivoju još nisu preneli da mu je i dvoje dece poginulo, plašeći se da ne ugroze njegovo zdravstveno stanje - rekao je patrijarh, dodajući da se mora pronaći način da mu se to saopšti.

Nikola je išao očevim stopama

Radivojev sin Nikola pošao je očevim stopama i učio školu u karlovačkoj bogosloviji. Njegov razredni starešina juče je podsetio prisutne koliko ga je taj dečko podsećao na oca Radivoja.
- Nikola je danas završio svoje školovanje, maturu i prešao iz smrti u novi život. Nikola je mudrošću poražavao i nas profesore. Bio je čisto srce - istakao je profesor.

- Ispraćamo jednu izuzetnu hrišćansku porodicu, ženu, sina i suprugu jednog izuzetnog čoveka, sveštenika koji je bio ponos Beograda i eparhije srpske crkve. On je sve ugradio u crkvu i što je posebno važno, nju je nosio u srcu. Njegov dom je bila jedna mala crkva, a vodio je računa o velikom Hramu Svetog Save. Koliko su Tatjana i Radivoj bili dobri roditelji govori i činjenica da je njihova ćerka Simeona već sa deset godina spoznala šta je vera i ljubav prema crkvi - naveo je Irinej.

On je istakao da se mora pomoći ocu Radivoju, koji leži u bolnici i pokušava da prebrodi bolove.

- Moramo mu pomoći molitvama. Služba je bila njegov život, crkva je bila u njemu. Takav spoj Bog želi i nagrađuje. Krasilo ga je to što je dete Vojvodine, a on umesto da gleda u Novi Sad ili Beograd, osećao je više Kosovo i Metohiju i srpski narod dole. Dok su drugi bežali, on je išao dole i obilazio naše svetinje - rekao je Irinej, dodajući da je i pokojni patrijarh Pavle Radivoju poverio jednu časnu dužnost:

Zoran Sinko

- Kao sveštenik, Radivoj je ispovedao monahinje i sveštenstvo. Zato se danas svi molimo za njega, da se uzdigne i posveti ćerki Kristini, koja ga čeka. To mu mora biti motiv. Jesmo ožalošćeni i suza nam je sada najbliža, ali ne smemo biti očajni jer verujemo da se naš život ne završava smrću. Grob su vrata novoga života. U životu ništa nije slučajno i zato Bog zna zašto je ovo dopustio da se desi. Bol ove porodice je i naš bol. Radivoj nikada nije išao na odmor. U Grčku je putovao da bi službovao našem narodu dole. To mora da se zna.

Zoran Sinko

Troje članova porodice sveštenika Radivoja Panića (54) poginulo je u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu kod Đevđelije u Makedoniji. Radivoj je jedini preživeo strašan sudar.

Supruga Tatjana (45) izdahnula je na mestu udesa, a sin Nikola (18) i ćerka Simeona (10) podlegli su povredama nedugo potom u đevđelijskoj bolnici. Radivojeva i Tatjanina najstarija ćerka Hristina (19) u poslednji čas je odustala od plana da s porodicom otputuje u Grčku i to joj je najverovatnije spaslo život. 

Zoran Sinko

 


 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59