• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.08.2015

07:00

DANAS JE DAN MLADIH Sve im je OK, samo nemaju posao!

Društvo

DANAS JE DAN MLADIH Sve im je OK, samo nemaju posao!

Podeli vest

Nizom manifestacija u Srbiji danas će biti obeležen Međunarodni dan mladih, a tim povodom pomoćnica ministra za omladinu Snežana Klašnja upozorila je da je nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i dalje najveći problem mladih



- Najveći problem sa kojim se mladi suočavaju, a što je i ranijih godina bio problem, jeste nedostatak odgovarajućeg zaposlenja i izazova koji su vezani za poboljšanje zapošljivosti mladih - rekla je Tanjugu Klašnja.

Prema njenim rečima, u tom smislu Ministarstvo omladine i sporta je akcenat stavilo na to kako i na koji način da poveća zapošljivost mladih ljudi.

Tako je, kako kaže, zahvaljujući programima i projektima koje je finansiralo više od 150 mladih dobilo posao u poslednjih godinu dana i sprovedeno je 1.000 obuka koje su povećale kompetencije za posao.

Što se tiče Fonda za mlade talente, 60 mladih stipendista je dobilo odgovarajući posao, a 310 je dobilo neku vrstu radne prakse u poslednjih godinu dana.

Public


- Osim aktivnosti koje radimo, ministar (Vanja Udovičić) je sa nevladinim organizacijama i Ministarstvom za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali i drugim organima započeo aktivnosti i razgovore sa velikim kompanijama kako bi se utrvdilo šta su to osnovni uzroci koji dovode da mladi ljudi nemaju posao i šta su potrebe - rekla je Klašnja.

Ona je najavila da je u pripremi veliki program mera koji će poboljšati zapošljavanje mladih, dodajući da je ministastvo radilo niz akcija sa međunarodnim partnerima kako bi se poboljšala zapošljivost.

Kao drugi problem, pomoćnica ministra je navela informisanje mladih, a treći problem nedovoljno učešće mladih u društvenom životu.

Podsećajući da je tema ovogodišnjeg Dana mladih građanski aktivizam mladih, Klašnja je istakla da je cilj pronaći kako i na koji način da se poveća njihovo aktivno učešće u društvu.

U tom smislu, kako kaže, ministarstvo sarađuje sa Krovnom organizacijom mladih, ali i drugim organizacijama i pokušava da poveže sve aktere kako bi mladi dobili informacije, ali i kako bi se zajedničkim merama njihov položaj poboljšao.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas će svečano otvoriti prostorije Kancelarije za mlade u Bačkoj Palanci u okviru projekta ''''Moj kutak - prostor za mlade''''.

Tanjug


Povodom Međunarodnog dana mladih ministar Udovičić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obići će štandove i terene omladinskih i sportskih organizacija koje učestvuju u programu, a zatim će učestvovati u Revijalnoj košarkaškoj utakmici zajedno sa poznatim sportistima i stipendistima Fonda za mlade talente.

Međunarodni dan mladih biće obeležen i na platou ispred tržnog centra ''''Ušće'''', a manifestaciju koju organizuje Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Beograda otvoriće predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Cilj manifestacije je skretanje pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika i studentima.

I Pokrajinski savet socijalističke omladine Srbije u Vojvodini obeležiće 12. avgust, akcijom na Trgu slobode u centru Novog Sada.

Generalna Skupština UN ustanovila je 12. avgust kao Međunarodni dan mladih koji se u Srbiji slavi od 2007. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bole

pre 8 godina

Ima posla ali nema da se posao radi sa racunarom u ladovini

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija