• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.08.2015

22:09

BRUKA Bujošević ukrao ideju od bivšeg urednika Trećeg kanala!

Društvo

BRUKA Bujošević ukrao ideju od bivšeg urednika Trećeg kanala!

Podeli vest

Ideju o formiranju paketa specijalizovanih digitalnih TV kanala, koju je prošle nedelje predstavio kao svoj prvi poslovni potez, Dragan Bujošević je ukrao iz programa koji je na konkursu za direktora RTS podneo bivši glavni urednik Trećeg kanala Dragan Karadžić

Ideju o formiranju paketa specijalizovanih digitalnih TV kanala, koju je prošle nedelje predstavio kao svoj prvi poslovni potez, Dragan Bujošević je ukrao iz programa koji je na konkursu za direktora RTS podneo bivši glavni urednik Trećeg kanala Dragan Karadžić!

Nisam ljut na Bujketa
Ovo jeste moja ideja i drago mi je što će neko da je ostvari
Dragan Karadžić, bivši urednik Trećeg kanala

Bujošević je, podsetimo, s direktorom "Telekoma" Predragom Ćulibrkom potpisao ugovor o saradnji na proizvodnji i distribuciji televizijskih programa pod nazivom "RTS paket". 

Taj paket, kako je objasnio, podrazumevaće informativni program, ali i dečje, obrazovne, naučne, školske i dramske sadržaje. Cela ova ideja, tvrde upućeni, međutim uopšte nije njegova.

- Paket digitalnih TV kanala je okosnica programa koji je na konkursu podneo Dragan Karadžić. Upravo je on detaljno obrazložio zašto treba uvesti 15 novih kanala na kojima će se prikazivati serije, kvizovi iz arhive, biznis i verski program...

Public

čekajtebre!

ZORAN POPOVIĆ

PREDSEDNIK UO RTS

Svi kandidati su pisali slične stvari, pa ne bih to nazvao plagijatom. Iste ideje u isto vreme padaju mnogim ljudima na pamet. A set digitalnih kanala postoji kao trend u svetu, pa zašto ne bi i kod nas.

Tako bi se iskoristio kadrovski potencijal RTS, a došlo bi se do dodatnih prihoda. Bujke je bukvalno prepisao Karadžićevu ideju! - prenosi naš izvor iz RTS.

Tragom ove informacije kontaktirali smo Dragana Karadžića, koji potvrđuje da je ovo njegova ideja i da mu je drago što će neko da je ostvari.

- Program koji sam dao Upravnom odboru RTS plod je mog detaljnog istraživanja i ozbiljne analize televizijskog biznisa. Sve to ima za cilj da privoli građane da plaćaju pretplatu, ali za to je neophodno da se gledaocima ponudi nešto novo primenom savremenih tehnologija - podvlači Karadžić, koji se sada bavi medijskim konsaltingom.

Bujošević nije odgovarao na pozive i poruke.
N. I.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17