• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

18.08.2015

09:30

KOLUBARA Ugalj spreman za prodaju građanima

Društvo

KOLUBARA Ugalj spreman za prodaju građanima

Podeli vest

Tokom jula normalizovana je proizvodnja na najvećem kolubarskom kopu "Tamnava Zapad". Čelnici Kolubarskih rudnika poručuju da će ispuniti plan za ovu godinu, a da građani već sada mogu da kupe ugalja za ogrev

Sa kolubarskih kopova dugo nisu stizale dobre vesti. Još od prošlogodišnjih poplava, pričalo se uglavnom o isušivanju i otklanjanju štete. Ovih dana, uprkos visokim temperaturama na površinskom kopu Polje "D" zabeležena je rekordna dnevna proizvodnja uglja.

Proizvodnja na najvećem kolubarskom kopu, "Tamnava Zapad", tokom jula potpuno je normalizovana.

Direktor Kolubarskih rudnika Milorad Grčić kaže za RTS da svi kopovi rade punim kapacitetom kao pre poplava.

Grčić je uveren da će plan od 29 miliona tona koji je za ovu godinu zacrtao premijer Aleksandar Vučić biti ispunjen.

- Idemo sa proizvodnjom do 100.000 tona dnevno, u nedelju je zabeležen rekord od 102.000 tona - istakao je Grčić.

Očekuje se da će ove godine i građani lakše dolaziti do kolubarskog uglja za ogrev. 

- Za građane ima dovoljno uglja i već sad može da se kupi po ceni od 3.450 dinara po toni za sirovi i 8.450 dinara za sušeni - poručio je direktor Kolubarskih rudnika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija