• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

18.08.2015

16:20

DŽABA STE ODLAZILI Bavarska na Kosovo vratila još 77 azilanata

Društvo

DŽABA STE ODLAZILI Bavarska na Kosovo vratila još 77 azilanata

Podeli vest

Bavarska je danas vratila još 77 odbijenih azilanata na Kosovo i time su u ovoj godini ukupno 1.342 osobe vraćene iz ove nemačke pokrajine, saopštilo je danas pokrajinski MUP


- Strance koji u svojoj domovini nisu politički progonjeni, vraćamo što je moguće brže nazad, ukoliko oni sami u okviru zakonski datog vremena nisu dobrovoljno napustili Nemačku - poručio je danas ministar unutrašnjih poslova Joahim Herman i najavio nova kolektivna proterivanja.

Herman je, takođe, ocenio da će se gradnjom prihvatnih centara za azilante sa Balkana na teritoriji Bavarske ubrzati njihov povratak u zemlje porekla.

On je ponovio zahtev da se azilantima sa Balkana smanji takozvani "džeparac" od 143 evra mesečno i rekao da oni iz zemalja sigurnog porekla i odbijeni azilanti moraju dokazati da ne dolaze u Nemačku iz ekonomskih razloga.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija