• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

23.08.2015

21:00

RTS PREUZIMA POZNATI ŠOU! Žuti Bujke za TLZP plaća 1.000.000E

Društvo

RTS PREUZIMA POZNATI ŠOU! Žuti Bujke za TLZP plaća 1.000.000E

Podeli vest

Direktor RTS Dragan Bujošević pregovara o kupovini rijaliti serijala "Tvoje lice zvuči poznato". Bujke spreman da plati milion evra, uveren da će TLZP dići rejting Javnom servisu

Generalni direktor RTS Dragan Bujošević planira da uzvrati udarac komercijalnim televizijama preuzimanjem popularnog rijaliti šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato" (TLZP), koji se trenutno emituje na TV Prva, saznaje Informer!

NI U EVROPI
NIJE USPELO

Neki javni servisi u Evropi imali su i žešće rijalitije u ponudi, ali su ubrzo odustajali od njih
Rade Veljanovski, profesor FPN

Pregovori RTS i produkcijske kuće "Emoušn" uveliko traju, a u igri je čak milion evra, koliko koštaju licenca i produkcija ovog programa za narednu sezonu.

Možda da, možda ne

Bujošević je u programu na osnovu kog je izabran na funkciju predložio uvođenje "obrazovnih rijalitija" na Drugom programu, ali se izgleda predomislio i rešio da zaigra na klasičan rijaliti.

- Bujke je ubeđen da bi sa "Tvoje lice zvuči poznato" RTS mogao da u udarnom vikend-terminu parira Pinku i Prvoj. U igri su velike pare... - prenosi naš sagovornik iz rukovodstva Javnog servisa.

Public

mojugao

IGOr avžner

medijski stručnjak

S marketinškog aspekta, ovo bi diglo gledanost RTS. S druge strane, kao Javni servis, ima mnogo veće obaveze prema građanima u smislu dečjeg, informativnog i obrazovnog, a ne komercijalnog programa.

Bujošević se nije oglašavao ovim povodom, dok na RTS ne potvrđuju, ali i ne demantuju naša saznanja:

- U planiranju nove jesenje programske šeme nastavljamo da se oslanjamo na sopstvene ideje i produkcione kapacitete. U cilju poboljšanja programa razvijamo nove sopstvene sadržaje i koprodukcije u nekoliko segmenata. O aktivnostima, programu i novim projektima blagovremeno ćemo obavestiti medije i gledaoce.

U firmi "Emoušn", koja ima licencu za TLZP, kažu da je ponuda za novu sezonu poslata TV Prva, ali...

- Ako se s njima ne dogovorimo, onda ćemo eventualno pregovarati s nekim drugim emiterom - ističe portparolka "Emoušna" Milijana Radović, dok nam je na TV Prva rečeno da su "emitovali dve sezone ove emisije, da planiraju treću na proleće i da ne komentarišu razgovore u koje nisu uključeni".

Pogrešna koncepcija

Rade Veljanovski, profesor FPN, kaže da su pojedini javni servisi u Evropi nekada imali i žešće rijaliti emisije u svojim programskim ponudama, ali su ubrzo odustajali od toga.

- RTS, naravno, ima pravo na sopstvenu uređivačku politiku, ali iskreno ne bih voleo da se to dogodi. Ako misle da će to poboljšati RTS, neka probaju, neće biti strašno. Ipak, više bih voleo da se napregnu na svom putu i stvore sopstvene nove emisije, koje mogu da budu i kvalitetne i gledane. Rijalitiji jednostavno ne pripadaju koncepciji javnog servisa - zaključuje Veljanovski.

Bujke planirao "obrazovne rijalitije"

Informer je prošle nedelje objavio plan rada Dragana Bujoševića na osnovu kog je on izabran za direktora RTS, a u kom se upravo pominju rijaliti emisije, mada su navedene kao "obrazovne":
Drugi kanal bi mogao biti tvorac rijalitija, na primer "Obnova Narodnog muzeja" ili "Jedan dan na snimanju filma" ili "Pisanje knjige". U svakom slučaju, treba videti u koje vreme valja emitovati udarne emisije Drugog kanala jer on, naravno, ne sme da konkuriše Prvom, navodi se njegovom programu.
Međutim, ni na jednom mestu se ne navode klasični rijaliti šou-programi kakav je TLZP.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Dali na ovom RTSu moze nesto novo da se gleda ili repriza reprize po ko zna koji put i koliko ce on od ovog transvera da dobije nazad jer je ovo vec vidjeno na prvoj i sto bi toliko kostalo.

Vid

pre 8 godina

RTS u silnim gubicima , a uvaj Bujke kako ga zovu daće milion dolara za nekakav rijaliti.Samo me interesuje preko čijih leđa će ići ove pare.U čiji džep jasno mi je jer je Bujketov prazan i treba ga napuniti preko leđa građana Srbije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija