• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

25.08.2015

20:46

UŽAS U BOLNICI: Medicinski tehničar pretukao pacijenta na psihijatriji?

Društvo

UŽAS U BOLNICI: Medicinski tehničar pretukao pacijenta na psihijatriji?

Podeli vest

Dragoslav Mihajlović je pretučen dok je ležao na psihijatriji opšte bolnice u Kruševcu. Njega je pretukao medicinski tehničar Bratislav Đorović

Kako prenosi Blic, nesrećni čovek je izudaran pesnicama u levu stranu glave i više puta po grudima. 

Do incidenta je došlo pre pet dana, u popodnevnim satima.

- Moj otac leži na psihijatriji od ponedeljka, u teškom i kritičnom stanju, gotovo nepokretan na poluintenzivnoj nezi, i mogućnost govora mu je vrlo slaba. U takvom stanju, u četvrtak po podne, njega mučki prebija medicinski tehničar, pesnicama u levu stranu glave i više puta po grudima - objašnjava Dragana Stepanović, ćerka nesrećnog pacijenta.

Stepanovićeva se pita kako je moguće da se tako nešto desi u jednoj bolnici i kako je moguće da je informacija o očevom stanju od nje skrivana celog dana.

Policija je obaveštena, a biće i tužilaštvo. Želim da se o ovoj priči čuje i sazna i da moj otac bude poslednja žrtva neljudskih i nehumanih ljudi, nadasve slabića koji se iživljavaju nad slabima i bespomoćnima. Kako se posle svega usuditi na lečenje u bilo kojoj ustanovi – kaže ona.

Facebook/Mihajlovicgaga
Slobodanka Jotić

Direktorka te bolnice dr Slobodanka Jotić potvrdila je da je do incidenta došlo, ali da ne znaju šta se tačno dogodilo, jer je Đorović iz noćne smene, u kojoj je do nasilja došlo, otišao direktno na godišnji odmor.

- Najoštrije osuđujemo to što se desilo, ali Mihajlović nije baš pretučen. Jedan naš lekar je primetio da postoji povreda lica, ali je pacijent odbio da nam kaže šta se desilo. Odmah smo ga poslali kod maksilofacijalnog hirurga, koji je utvrdio da ima povredu glave, ali da nije ozbiljna – kaže dr Jotić.

Ona napominje da se Mihajlović u Kruševcu leči od delirijuma, odnosno da pati od izmenjene svesti.

- Drugi tehničar nam je rekao da sumnja da se desio neki incident, jer je pacijent tog dana bio uznemiren i pokazivao je otpor. Osim toga, i pacijent koji je u sobi sa Mihajlovićem rekao nam je da se Đorović ponašao malo nasilno. Mi to osuđujemo i pokrenuli smo disciplinski postupak protiv tehničara – kaže Jotićeva.

Đorović je odmah nakon incidenta otišao na godišnji odmor, ali smo mu uputili poziv da se po hitnom postupku vrati s odmora. On dugo radi na psihijatrijskom odeljenju i trebalo bi da je obučen da na problematične situacije reaguje na drugačiji način, kaže direktorka bolnice dr Jotić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Po papirima da se proveri kad je dobio resenje za godisnji odmor jer u delovodniku mora da se zavede i da se utvrdi ta cinjenica i mup ce ga naci ako se ne odaziva na pozive bolnic .

Dragomir

pre 8 godina

бубасвабо,видим да си прилицно струцан ста и како треба проверити!Поступак техницара није исправан вец би те ја замолико да ти одес и неко време радис уместо њега?Сам знас какви су тамо пацијенти и зато за техницара имај бар мало самилости?До пензије ја сам неколико деценија узивао у свом послу.За мене је то био излет.Зато сам сада изузетно виталан и ретко ко ми верује када ја велим колико имам година.Нон стоп користим ТРОСТРУКИ СИСТЕМ ЗАСТИТЕ ЗИВАЦА!Уз то и добро сам се озенио!Сто јес,јес!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59