• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.08.2015

10:36

SPC: Pružajte pomoć beskućnicima sa Istoka!

Društvo

SPC: Pružajte pomoć beskućnicima sa Istoka!

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva saoseća sa stradalnicima iz Sirije, Iraka i drugi država i poziva državne vlasti i građane da nastave da im pružaju svesrdnu pomoć

U saopštenju se navodi i da SPC saoseća "sa ovim novim beskućnicima sa Istoka", i poziva "narod da im otvori svoje srce i dušu".

Kako se podseća, Sveti Arhijerejski Sinod je, na jučerašnjoj sednici primio s odobravanjem izveštaj Dobrotvorne fondacije SPC "Čovekoljublje" o njenom pomaganju migrantima u našoj zemlji od prvih dana kad su se pojavili.

U saradnji sa Komesarijatom za izbegla i raseljena lica i sa svojim inostranim partnerima, "Čovekoljublje" deli pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, paketima za bebe, kontejnerima sa tuš-kabinama, sa toaletima...

"Kao što je činilo "Čovekoljublje" i SPC prošlih decenija sa stotinama hiljada domaćih izbeglica i raseljenih lica, sa istom ljubavlju i žrtvom to čini SPC i sa svim stradalnicima iz Sirije i Iraka, kao i nekih drugih država sa Bliskog istoka, Azije i Podsaharske Afrike", navodi se u saopštenju.

Za ukazivanje i prikupljanje pomoći prognanicima, na putu od Preševa i Zaječara do severnih granica Srbije obraćati se sveštenicima tih mesta, kao i "Čovekoljublju (+38111) 36 72 971, 30 65 445, ili na epošta:beograd@covekoljublje.org


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
tako je

pre 8 godina

to su prave hriscanske vrednosti a ne ovi koji slave alavu, apozivaju na maltretiranje drugih!!! procitajte Bibliju gospodo, pravi hriscanin mozda nije lako biti ali ako lazete sebe i ( iste takve) komsije, to ne znaci da postupate u skladu sa svojom verom. Svaka cast nasoj crkvi ali i premijeru sto se dostojanstveno bore sa ovim problemom i ne skupljaju jeftine poene na tudjoj nesreci

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17