• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

28.08.2015

23:27

BEZ PANIKE Karantin određen samo za jednog pacijenta u KCV!

Društvo

BEZ PANIKE Karantin određen samo za jednog pacijenta u KCV!

Podeli vest

Pokrajinska sekretarka za zdravstvo dr Vesna Kopitović izjavila je večeras da na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV) nema karantina, već da je u izolaciji samo jedan pacijent koji je primljen sa simptomima povišene telesne temperature i umora

- On je u karantinu , jer postoji mogućnost da se radi o nekoj tropskoj bolesti. Pacijent je naš državljanin koji je prethodnog dana došao iz Afrike.Radi se o uobičajenom postupku koji nalaže Svetska zdravstvena organizacija, koju smo o svemu i obavestili – rekla je Kopitović i dodala da nema razloga za uznemirenje.

Pokrajinska sekretarka je još istakla da su  analize pokazale da je isključena mogućnost da se radi o malariji, kao i  da je krv poslata na analizu u Hamburg, a rezultati koji se očekuju za oko 24 sata pokazaće o kojoj se bolesti radi.

Kopitović je za RTV rekla i  da je sanitarna inspekcija po uobičajenoj proceduri naložila kućni nadzor nad onima koji su bili u kontaktu sa ovim pacijentom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
najebola

pre 8 godina

Čim Institut za tropske bolesti u Beogradu koji ima ogromno iskustvo i ugled nije mogao uradi analizu, nego krv šalju u Hamburg, jasno je šta je u pitanju.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija