• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

03.09.2015

07:47

OVO MOŽE SAMO U SRBIJI! Ženu razveli od MRTVOG MUŽA!

Društvo

OVO MOŽE SAMO U SRBIJI! Ženu razveli od MRTVOG MUŽA!

Podeli vest

Biljanu Vratonjić (60) umalo pokosio infarkt kad je u izvodu iz matične knjige rođenih videla da je od maja 2000. razvedena od muža Petra, koji je poginuo sedam godina ranije?!

Matična služba opštine Lučani greškom je razvela Biljanu Vratonjić (60) od muža koji je poginuo još 1993. godine!

Biljana zbog ove greške već godinu dana ne može da ostvari pravo na muževljevu penziju

Nesrećna žena je to primetila tek prošle godine, kad je tražila izvod iz matične knjige rođenih. Umalo je infarkt nije pokosio kad je u dokumentu pročitala da je razvedena od maja 2000, i to sedam godina nakon što joj je suprug nastradao!

Biljana nam se požalila da već godinu dana "obija pragove" Opštinske uprave u svom gradu pokušavajući da ispravi grubu grešku činovnika.

- Bio mi je potreban izvod iz matične knjige rođenih kako bih izvadila ličnu kartu i podnela dokumentaciju za sticanje prava na muževljevu penziju. Ne možete ni da zamislite kako sam se osećala kad sam videla da u napomeni piše da sam se razvela u maju 2000. Nisam mogla da verujem svojim očima! Moj muž Petar je poginuo 1993. na Aranđelovdan, a u mom izvodu stoji da smo se razveli sedam godina nakon njegove smrti - priča šokirana Biljana.

Ona kaže da se matičnoj službi u Lučanima u poslednjih godinu obraćala više puta kako bi greška bila ispravljena, pogotovo jer zbog ove greške ne može da ostvari prava na penziju svog supruga.

- Načelnica u opštini mi je rekla da ona ne zna kako to da ispravi, a ja već 12 meseci ne mogu da pošaljem dokumentaciju u Dubrovnik, gde mi je suprug jedno vreme bio zaposlen. Isti problem sa dokumentacijom imam i sa našim Fondom PIO, jer je Petar, kad je nastradao, bio radnik "Fabrike hartije" u Čačku. Ne znam više šta da radim, koga da zovem, da molim ili tužim. Već godinu dana se vrtimo u krug i svaki put na šalteru Opštinske uprave dobijem isti odgovor, da će grešku ispraviti, ali oni iz nekog razloga to uporno ne čine - jada se ova žena.

U matičnoj službi opštine Lučani kažu da je greška načinjena pre 15 godina, zbog čega treba vremena da se otkloni.

- Verujemo da je 2000. matičar greškom upisao podatke o razvodu drugih lica sa istim prezimenom, koji su se venčali iste godine kada i Biljana i Petar. Činimo sve što je u našoj moći da se ovaj nesporazum što pre reši - kažu u Opštinskoj upravi u Lučanima. 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Сви ми који имамо охохо деценија живота колико пута смо се хватали за главу због гафова залудних ћата!У вези наследства мени једна лепојка из општине написала жиро рачун да уплатим туце хиљадарки!Да не описујем детаље.Пре одласка у пошту ја му га дам рапорт мојој Радојки ди ћу и куд ћу.Кад она викну ми га како сам,бре,наиван када се та такса не плаћа јер сам ја први наследник.И стварно,бре,начитана сељанка!Она службеница није ни грижу савести показала?Као,бато,држава би ми врнула паре.Ја не бих знао и даље да такса се не плаћа а држава би то умислила као донацију.И тако ти мен остадоше туце хиљадарки које су ,,испариле,, за пола сата!За тракторске делове!

dejan nis

pre 8 godina

ma ispravljajte to odmah sram vas bilo maltretirate zenu a greska vasa.

Odgovornost

pre 8 godina

Da li ce neko zbog ovoga da odgovara? Nece niko, jer je ovo Srbija bre. Kada bi se kaznila ta sefica koja ne zna sta treba da uradi i njeni radnici, manje bi gresili.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija