• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2015

21:00

MRAČNE TAJNE SALETA ČEZA! Šta krije prvi čovek EPS?!

Društvo

MRAČNE TAJNE SALETA ČEZA! Šta krije prvi čovek EPS?!

Podeli vest

Direktor EPS Aleksandar Obradović posredno optužio Informer za "reketiranje" samo zato što smo mu postavili pitanja. Obradović odbija da odgovori na pitanja o apartmanu u kompleksu "Porto Montenegro" u Tivtu

Direktor "Elektroprivrede Srbije" Aleksandar Obradović, u stručnim krugovima poznat kao Sale Čez, krije mračne poslovne, a najverovatnije i lične finansijske tajne.

MIRIŠE LI VAM
OVO NA PARE?

Zašto? Zašto odjednom ni za "Kurir" ni za "Blic" nije tema bahato razbacivanje državnim milionima u EPS?!

Obradović koji već nedeljama odbija da komentariše pisanje Informera o skandalozno velikim dnevnicama koje isplaćuje konsultantima iz Češke i Slovenije (izvesnog Deana Brabeca plaća 3.840 evra, a Radeka Svobodu 2.630 evra dnevno); Obradović koji i ne pokušava da objasni činjenicu da je savetnički posao od 2.130.720 evra dodelio firmi "Artur D. Litl", u kojoj je i sam bio direktor (!?!); Obradović koji ćuti i o dokazanom podatku da je svoje drugare iz Češke samo na ime kursnih razlika častio sa državnih 11,5 miliona dinara; taj i takav, dakle, Obradović oglasio se ovog vikenda saopštenjem u kome posredno optužuje Informer za "reketiranje"!

Pravo na pitanje

A sve je počelo tako što smo gospodinu direktoru postavili četiri pitanja. Umesto da na njih odgovori ili da ih po svom običaju ignoriše, Obradović je naredio Sektoru za odnose sa javnošću JP EPS da svim redakcijama pošalje saopštenje u kome insinuira da ga mi reketiramo.

Naše pitanje koje je izazvalo ovu u najmanju ruku neobičnu reakciju čelnika EPS glasilo je: Da li ste izdavačima "Blica" i "Kurira", preko treće firme, uplatili desetine miliona dinara na ime "marketinških usluga" da ne bi dalje pisali o vašem sumnjivom poslovanju?

Vučićević: Informer ne
reketira, drugi to rade!

Informer

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević apelovao je juče na nadležne državne organe da hitno provere sumnjivo poslovanje direktora EPS, kao i informacije o njegovoj sumnjivoj milionskoj imovini.
- A što se tiče "reketa", dotični direktor odlično zna da se Informer time ne bavi. On takođe odlično zna da to neki drugi novinari i urednici rade. Na policiji i tužilaštvu je da sve informacije provere i postupe strogo u skladu sa zakonom - naveo je Vučićević.

Zašto smo to pitali? Prvo, zato što nam je to posao, novinari su tu, jelte, da bi pitali i tako štitili javni interes. Drugo, zato što smo takvu informaciju dobili od izvora u EPS, od istih onih koji su nam dostavili pouzdane i proverene informacije o više nego sumnjivim konsultantskim ugovorima. Konačno, ovo pitanje smo postavili i zato što je vrlo neobična činjenica da i "Blic" i "Kurir", koji su ranije koristili svaku priliku da napadnu Obradovića, sada apsolutno ignorišu informacije o skandalozno visokim dnevnicama koje se isplaćuju konsultantima.

Oni, dakle, koji su do pre mesec dana cele naslovne strane posvećivali priči da je Obradović u EPS zaposlio poznatu TV voditeljku i kao savetnici joj dao platu od "čak 1.000 evra", oni koji su Obradovića razapinjali na medijski krst zbog toga što je sa porodicom letovao u Crnoj Gori, isti ti sada ćutke prelaze preko mnogostruko većeg skandala (!?!). Zašto? Zašto odjednom ni za "Kurir" ni za "Blic" nije tema bahato razbacivanje državnim milionima u EPS?! Jedno od mogućih objašnjenja jesu i pare, velike pare prebačene izdavačima novina preko trećih firmi. Dakle, ne preko EPS, kako se navodi u saopštenju izdatom po naređenju direktora sa nadimkom Sale Čez, nego preko trećih "prijateljskih firmi".

Istraga, odmah!

Zato smo, dakle, pitali. I tu nema i ne sme da bude ništa sporno. Ali zašto je onda Obradović na naše pitanje odgovorio javnim saopštenjem u kome pokušava da nas optuži kao "reketaše"?!

Odgovor verovatno treba potražiti u prva tri pitanja koja smo direktoru EPS postavili u istom mejlu. Ta pitanja glase:

1. Gospodine Obradoviću, da li ste vlasnik ekskluzivnog apartmana u kompleksu "Porto Montenegro" kod Tivta?

2. Da li je apartman uknjižen na ime vaše supruge, brazilske državljanke?

3. Ako ste vlasnik apartmana, kako ste ga, koliko i sa kojih računa platili?

Ova smo pitanja, takođe na osnovu pouzdanih saznanja, mejlom postavili gospodinu Obradoviću. Nismo planirali da ih objavimo dok ne proverimo sve informacije. Napad direktora EPS na Informer obavezuje nas, međutim, da ova pitanja sada objavimo. I da od nadležnih zatražimo da odmah provere naše sumnje.

Jer ako je tačno da je Obradović kupio basnoslovno skup apartman u "Porto Montenegru", onda je to skandal nad skandalima. Apartmani u tom ekskluzivnom naselju koštaju i po više od milion, a on ima platu manju od 1.500 evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 8 godina

Svako moze svakome da postavlja pitanja. Ali to nije novinarsto. Bas me briga ko mu je zena. Ako ima zena te apartmane mora i muz da ih prijavi.

Sero

pre 8 godina

Bas ga briga,to su drzavne pare, pa i ako ide u zatvor kad tad ce izaci.

pavel

pre 8 godina

Mislite da te pare ne deli sa onima koij su ga postavili?Malo bolje sagledajte stvari,to je sve vrlo standardan način isisavanja para i pranja novca...MSM gde živite ljudi?

dusanka

pre 8 godina

Koja baraba vrhunska treba da trune u zatvoru !!!

bubasvaba

pre 8 godina

Kad placa ovoliko savetnike sta onda on ZNA???? ovako moze i mali djokica da bude direktor i dei pare od dnevnica sa svojim savetnicima . Sta je ovde njegovo znanje ????

pavel

pre 8 godina

Dušanka i BUbašvaba,čini mi se da ste malo mašili poentu priče..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija