• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.09.2015

09:13

VLADA ODLUČILA Minimalna cena rada 121 dinar po radnom času

Društvo

VLADA ODLUČILA Minimalna cena rada 121 dinar po radnom času

Podeli vest

Visina minimalne cene rada, bez poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, za period januar–decembar 2016. godine iznosi 121 dinar po radnom času, odlučila je Vlada Srbije

Kako se navodi u saopštenju, Vlada je ovu odluku donela u skladu sa članom 112 Zakona o radu, koji propisuje da, ukoliko Socijalno-ekonomski savet Srbije ne utvrdi minimalnu cenu rada u roku od 15 dana od dana početka pregovora, visinu minimalne zarade utvrđuje Vlada, i to najkasnije 15. septembra tekuće godine za narednu kalendarsku godinu, prenosi Beta.

Članovi Socijalno-ekonomskog saveta (SES) nisu se dogovorili o iznosu minimalne cene rada za 2016. godinu.

Sindikati smatraju da minimalna cena rada treba da bude povećana sa sadašnjih 121 na 143,5 dinara po radnom satu, a poslodavaci i predstavnici resornih ministarstava ocenjuju da se nisu stekli uslovi za njeno povećanje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ricardo

pre 8 godina

Cilj je što manje platiti radnika i što više izneti pare iz Srbije

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija