• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.09.2015

21:38

ŠTA ĆE BITI SA STAKLAROM?! U toku pregovori ministarstava, EPS i paraćinske fabrike

Društvo

ŠTA ĆE BITI SA STAKLAROM?! U toku pregovori ministarstava, EPS i paraćinske fabrike

Podeli vest

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je večeras da su u toku intenzivni razgovori predstavnika Ministarstva privrede i Ministarstva rudarstva i energetike sa predstavnicima paraćinske Staklare koji zajednički rade na tome kako bi se pronašlo prihvatljivo rešenje i za Elektroprivredu Srbije i za Srpsku fabriku stakla

EPS je ocenio da bi za to javno preduzeća najbolje rešenje bilo naplata zaostalih potraživanja od Srpske fabrike stakla uz očuvanje njene proizvodnje, uz podsećanje da Staklara do danas nije ispunila dogovor o plaćanju duga za utrošenu električnu energiju.

EPS je predočila da ima jednak odnos prema svim kupcima električne energije, ali je spremna na dogovor sa kompanijama od značaja za privredu Republike Srbije.

- Samo gašenje Staklare nije od interesa za poslovanje EPS, jer bi u tom slučaju sva naša potraživanja ostala neizmirena. Takođe, još jedan privredni subjekat manje nije od interesa za ukupan privredni ambijent naše zemlje u vreme kada su svi napori usmereni na njeno oživljavanje i unapređenje - smatra EPS.

Činjenica da je Srpska fabrika stakla izmirila svoja dugovanja prema Srbijagasu za EPS znači očekivanje da će biti postignuto kompromisno rešenje i kad su dugovanja za utrošenu električnu energiju u pitanju, navedeno je u saopštenju EPS.

Ranije danas, predsednik Samostalnog sindikata Staklare Živojin Matejić izjavio je Tanjugu da je Srpska fabrika stakla Paraćin, u prolongiranom roku do 15. septembra, uplatila dug za gas u iznosu 260 miliona dinara i očekuje da joj se preostali deo duga za gas i dug za struju reprogramiraju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija