• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.09.2015

18:49

POBEĐUJU HENDIKEP Vulin otvorio festival košarke u kolicima na Kalemegdanu

Društvo

POBEĐUJU HENDIKEP Vulin otvorio festival košarke u kolicima na Kalemegdanu

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je danas na terenima Košarkaškog kluba Crvena zvezda na Malom Kalemegdanu "Festival košarke u kolicima".

Otvaranju su prisustvovali kapiten crveno-belih Luka Mitrović, igrači Stefan Jović i Nemanja Dangubić, ekipa košarkaša u kolicima, štićenici domova za nezbrinutu decu, kao i polaznici škole košarke Crvena zvezda.

Vulin je izjavio da festival ima za cilj da promoviše košarku u kolicima i pokaže zajedništvo, koje vlada u ovom sportu.

"Ovi ljudi pokazuju da volja može sve i da su u stanju da pobede svoj hendikep. Kada ih vidimo sa koliko entuzijazma i radosti uspevaju da prevaziđu svoja ograničenje, svako od nas treba da pomisli o sebi i shvati koliko su naši problemi mali, bar manji u odnosu na njihove", rekao je Vulin Tanjugu.

On je dodao da društvo vodi računa o osobama sa invaliditetom i radi na unapređenju njihovog položaja.

"Vodimo računa o njima, o njihovom zapošljavanju i vidljivosti u društvu. Mislim da ćemo do kraja godine uspeti sve inistitucije koje su pod kontrolom ministarstva rada da prilagodimo i učinimo pristupačnima za osobe sa invaliditetom. Nije mnogo, ali svakog dana možemo da pomognemo", istakao je Vulin.

Tokom festivala odigrana je utakmica u kojoj su Mitrović, Dangubić i Jović imali priliku da odmere snaga se košarkašima u kolicima. 

"Meni i mojim saigračima je čast odazvati se akcijama ovog tipa, tako je bilo do sada, a biće i ubuduće. Ovi momci su me zadivili, pokazali su zavidan nivo veštine i uverili me da košarka u kolicima nije nimalo jednostavna. Od mene i Zvezde će imati punu podršku", rekao je Mitrović.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović zahvalio je na podršci minstarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanjana.

"Crvena zvezda ima vrlo izraženu dimenziju društvene odgovornosti. Mi ćemo pomoći koliko možemo. Velika je impresija videti energiju kod ovih ljudi, svaka im čast, zaslužuju da im svi pomognemo i da im na neki načim olakšamo i ulepšamo život", poručio je Čović.

U ime košarkasa u kolicima prisutnima se obratio Mikica Budimirović izrazivši zahvalnost KK Crvena zvezda i ministarstvu, bez čije pomoći reprezentacija Srbije ne bi posle osam godina mogla da otputuje na prvenstvo Evrope.

"Ovaj sport nije u dovoljnoj meri poznat kod nas. Pozivam sve ljude dobre volje da pomognu i uključe se kako bi se što veći broj animirao i bavio košarkom u kolicima", rekao je Budimirović.

Tokom festivala odigrana je ulična košarka "tri na tri", utakmica između selekcija Srbije i košarkaša u kolicima, a sportisti su imali prilike da se oprobaju na mini poligonu veština.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija