• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.10.2015

20:09

ISLAMSKI TEOLOG U BEOGRADU: Imamo još oko godinu dana do nuklearnog rata zapada i Rusije!

Društvo

ISLAMSKI TEOLOG U BEOGRADU: Imamo još oko godinu dana do nuklearnog rata zapada i Rusije!

Podeli vest

Istaknuti islamski filozof i teolog, šejh Imran Nazar Husein koji se posebno zalaže za bliske odnose islama i pravoslavlja, održao je danas predavanje u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti

Ovaj istaknuti mislilac poznat je po stavu da islam i pravoslavlje, koje predvodi Rusija, moraju zajednički da se zaštite od agresivnih napada moćnih imperijalističkih krugova sa Zapada. 

Polazeći od tih zalaganja, on je ostvario bliske odnose sa naučnim i pravoslavnim krugovima u Rusiji, gde povremeno gostuje. U NATO zemljama, kaže, ne gostuje nikada - u znak protesta zbog agresivne politike te organizacije.

U više navrata u svojoj bogatoj intelektualnoj karijeri upozoravao je da je budućnost novca u nuklearnom ratu koji preti čovečanstvu, a koji Izrael preko moćnih zapadnih krugova pokušava da izazove između Rusije i SAD.

ŠEJH HUSEIN MUSLIMANIMA Na Srbe vas huškaju oni koji su dozvolili masakr u Srebrenici!

Takođe, sejh je poznat i po stavu da se u Srebrenici nije dogodio genocid, boravi u Srbiji kako bi pružio podršku međuverskom dijalogu i da bi pomogao razvijanju dobrih odnosa između islama i pravoslavlja. 

Predavnje u Srpskoj akademiji nauka posvetio je, kako je rekao, "depresivnoj temi" - novcu.

- Postoje dve vrste novca: sa integritetom i prevarantski. Kad koristimo prvi, ne postavlja se pitanje njegove budućnosti, jer je on ovek isti i ne može da "iscuri". Ali, ako se od takvog novca okrenemo ka prevarantskom, otkrivamo opasan alat u rukama opasnih ljudi, koji ga koriste za svoje nepravedne ciljeve, profit i da bi: porobili druge! - istako je on i dodao:

- Novac sa integritetom ima vrednost u samom sebi: to su zlatnici i srebrenjaci i oni imaju istu vrednost kroz celu ljudsku istoriju. Međutim, kod takvog novca, cene ne rastu. One su uvek iste i ne menjaju se spram potražnje i ponude! E, takvog tržišta danas - nema! - naveo je istaknuti teolog da bi potom nastavio:

- Znamo šta je Isus uradio sa trgovcima prevarantima u hramu: prevrnuo je stolove, prokleo ih i izbacio iz hrama. Zato i danas jedva čekamo da dođe Isus i da otera trgovce prevarante! - rekao je on.

Seih je potom poentirao:

- Oružje kojim nas pljačkaju se zove - inflacija. Bog tu pljačku zabranjuje. Ni Brisel ni Vašington ni London ne mogu da promene to što piše u Kuranu. A tamo se kaže: "Ne kradi". Inflacija upravo krade ljude. I upravo je ucena sredstvo koje beli zapadnoevropski čovek - pravoslavci nikada nisu bili deo te agende - koristi nad ostatkom sveta da ga "civilizuje" - obrazložio je on okupljenima.

Oružje kojim nas pljačkaju se zove - inflacija. Bog tu pljačku zabranjuje. Ni Brisel ni Vašington ni London ne mogu da promene to što piše u Kuranu. A tamo se kaže: „ne kradi". Inflacija upravo krade ljude. I upravo je ucena sredstvo koje beli zapadnoevropski čovek - pravoslavci nikada nisu bili deo te agende - koristi nad ostatkom sveta da ga "civilizuje"

- Svoju tehnološku nadmoć su iskoristili da kolonizuju ostatak sveta, ali ne da bi u kolonijama zauvek ostali, nego da bi tamo postavili svoje institucije preko kojih bi kontrolisali te zemlje, i da potom izvrše dekolonizaciju. Da smo samo shvatili na vreme šta rade: da menjaju zlatni i srebrni novac, prevarnim novcem od vazduha! Tu zamenu nisu uradili pre dekolonizacije, već posle - kada su preko pravila MMF zabranili upotrebu zlatnog novca! - pojasnio je Husein.

- Obezbedili su bili i "smokvin list" - rekli su da je vrednost jedne valute (odakle im uopšte ta reč), dolara, 35 dolara za uncu zlata. Ali, ponavljam da je to smokvin list. Zašto? Zato što su ovi bezbožnici, koji ne osećaju nikakvu odgovornost i ne strahuju od Sudnjeg dana, dali tu reč sa namerom da je ne održe.
Amerikanci su Vijetnamski rat koristili kao "smokvin list" da naštampaju silne dolare, a Nikson se posle povlačenja u Kemp Dejvid obratio svetu objavom: dali smo reč, ali ne moramo da je održimo! Pocepao je Bretonski sporazum, a sa dolara je skinut i onaj "smokvin list" iza koga se sakrivao - kazao je filozof.

Prema njegovim rečima, tom sistemu pojavio se izazov koji će voditi u nuklearni rat.

- Taj izazov se zove: BRIKS. Pojavio se zahvaljujući pravoslavlju, zahvaljujući pravoslavnoj, a ne sovjetskoj Rusiji. Zahvaljujući Rusiji, kojoj srce nije varvarsko. Rusija predvodi ovaj izazov, Kina je prati, Brazil i Južna Afrika su se pridružili. Ali, Rusija je vođa. Oni drugi ne smeju da dozvole da im sistem kolabira, ne smeju da izgube vlast nad novcem, jer će onda izgubiti vlast u svetu. Zato znamo da dolazi nuklearni rat (a pravoslavni i islamski vernici nikada ne mogu biti na strani agresora u tom ratu). I znamo da je budućnost novca u tom ratu, kojim će prevaranti hteti da zaštite svoju planinu zlata, i da, kako mislim, imamo još oko godinu dana… - pojasnio je između ostalog prorok.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pavle

pre 8 godina

Najzad vrlo umna i razumna glava Muslimanskog sveta - koja zaslužuje pažnju i poštovanje! Svaka čast teologu - ali, ipak ne bih želeo da se ostvari kao prorok..!

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Sto se tice novca potpuno je u pravu. Srbija je bila srecna i bogata dok joj je platno sredstvo bilo zlatnici, srebrenjaci i bakreni novcici. Od kad ja to platezno sredstvo povuceno u trezore nema napred samo zivot na infuziji. MMF i jeste osnovan da vrsi kontrolu nad novcem i pljacka narode i drzave, dovodi ih u robstvo. Samo se nadam da nuklearnog rata nece biti.

Student prava

pre 8 godina

Šteta da nemamo takvom asistenta za savremene političke sisteme ili međunarodno pravo, koji vrlo argumentovano razobličava fašizaciju na globalnom nivou, koja preti čovečanstvu bez obzira na polit. sitem, religiju ili kulturu... Ekonomski odnosi u sveri energetike ( nafte) koja danas diktira ponašanje NAJJAČIH SVETSKIH SILA koji se pretvaraju u svetske pljačkaše ( u uniformi "svetskog" policajca) su zapravo "ključ" za razumevanje svih ratova danas i političkih sukoba u savremenom svetu.... Ako bude nuklearnog rata - biće to kraj života na ovoj planeti Zemlji i potpun krah - civilizacije.....

Siniša

pre 8 godina

Daje nadu - da neki muslimani sveta imaju razumnu percepciju stvarnosti... bez fanatizma ili ostrašćenosti - koja ih vodi u kolektivno samoubistvo...!!

zoran

pre 8 godina

OVO JE TACKA NA I....BRANKO DRAGAS JE JOS PRE GOVORIO STA RADE I PLANIRAJU ZAPADNI KAUBOJI,SOTONE,ZLO.. LJUDI PROBUDITE SE I GDE GOD MOZETE KRITIKUJTE ZAPAD "JAVNO"..NE BUDITE KUKAVICE I P...E

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija