• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo.rs

12.10.2015

11:37

TUČA NA PRAVNOM FAKULTETU! Fizički obračun studenata i dekana?!

Društvo

TUČA NA PRAVNOM FAKULTETU! Fizički obračun studenata i dekana?!

Podeli vest

Studenti koji blokiraju Pravni fakultet već nekoliko dana kažu da je jutros došlo do fizičkog obračuna između akademaca i dekana prof. dr Sime Avramovića. Uprava fakulteta saopštila da je incident izazvala manja grupa studenata

Jutros oko osam časova profesori i osoblje Pravnog fakulteta fizički su napali studente, koji već nekoliko dana blokiraju fakultet tako što su ih tukli i vukli uz najteže pretnje i uvrede, naveli su studenti u saopštenju dostavljenom portalu Mondo.

Oni ističu da studenti i studentkinje u blokadi najoštrije osudjuju fizičko obračunavanje, kao i da su oni akademska zajednica i da je takav način rešavanja spora nedopustiv.

U fizičkom obračunu na studente su, kako se navodi u saopštenju, učestvovali lično dekan, potparol fakulteta, sekretar i članovi obezbedjenja kao i šalterski radnici uz nekoliko nepoznatih lica.

Studenti su trenutno ispred fakulteta, jer, kako kažu, ne žele da provociraju dalje incidente. Jedna grupa je od petka uveče spavala na fakultetu.

Posle incidenta oglasio se Pravni fakultet saopštenjem u kom se ne spominjen bilo kakav fizički obračun.

"Manja grupa studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, među kojma i nekolicina s drugih fakulteta, pokušala je jutros da onemogući redovnu nastavu", navodi se u saopštenju te ustanove.

"I pored toga sto je Uprava fakulteta prihvatila zahteve studenata koji nisu u suprotnosti s propisima i realnim mogućnostima fakulteta i razgovora vođenih na zboru studenata u petak, 9. oktobra, ova grupa nije fizički dozvolila studentima prve godine da prisustvuju redovnoj nastavi. Nakon dolaska profesora predmetne nastave, dekana i članova Uprave fakulteta, studentima je omogućeno da prisustvuju redovnim predavanjima. Nastava i vežbe u ostalim amfiteatrima redovno se održavaju", navodi se u saopštenju.

Inače, studenti imaju devet zahteva, između ostalog da se smanji cena boda za prenete ispite, otključavanje predmeta i oktobar dva, dok uprava fakulteta tvrdi da su neki od tih zahteva već ispunjeni, a da za druge postoje zakonska ograničenja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

A šta to čeka G-din Ministar obrazovanja - njega se to ne tiče, jer čovek prodaje - štrumfle...?! A sutra, kad se udruže "Pravnici", "Ekonomisti" i DIF i iziđu na ulicu, e, onda će se naći - vrlo"pogođen"...? I pitaće se ko nekad Koštunica - a zašto nisam bio obavešten..?

Cole5

pre 8 godina

bolje bi bilo da su vise sedeli i ucili, da su se manje provodili po nocnim klubovima, sad im nebi trebao dodatni rok za polaganje ispita. u moje vreme mogao sam da prenesem dava ispita iz godine na drugu, stim da ta dva preneta ispita nespadaju u uslovne ispite za narednu godinu. pa sam prvo morao da polazem prenete ispite pa tek onda redovne. a ovi sad nezna se koju su godinu odslusali koje su ispite iz koje godine ispolagali. kad ih pitas nesto iz opste kulture krecu sa postapalicama "ovaj..." ili "tako to" a sta je tako i sta je to e to je rebus na koji moras da se dobro pomucis da bi ga odgonetnuo. cast pojedincima sto danas studiraju, njima nisu potrebni dodatni ispiti. sin mog komsije je na drugoj godini pravnog. celu godinu ocistio u junskom ispitnom roku jer je tokom cele godine vredno ucio i nisu mu bili potrebni redovni septemarski i oktobarski rok... on je onemogucen da slusa redovnu nastavu zbog nocobdija iz nocnih klubova koima se studiranje usputno zanimanje, a provodjenje u nocnim klubovima smuisao zivota... i na kraju ova zastava iznad ulaznih vrata koju su istakli studenti nesto me mnogo podseca na zastavu jedne politicke stranke sto nas je pokrala u predhodnom periodu.

bole

pre 8 godina

Najmanje je tu studenata koji su vredni i na vreme daju ispite a bune se one lenjstine sto studiraju 10 god.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija