• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.10.2015

12:16

ZORANA: Ove godine obnovićemo 100 km pruga!

Društvo

ZORANA: Ove godine obnovićemo 100 km pruga!

Podeli vest

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će ove godine biti modernizovano više od 100 kilometara pruga i da je cilj da se udeo železničkog transporta, u ukupnom transportu u Srbiji, sa sadašnjih 30 odsto poveća na 50 odsto u narednih 10 godina

Mihajlović je na trećoj Međunarodnoj konferenciji "Železnička infrastruktura u regionu", istakla da se Srbija po kvalitetu železničke infrastrukture u 2014. godini pomerila sa 102. na 87. mesto, upravo zahvaljujući pokrenutim kreditima i investicijama u prethodnih godinu dana.

- Srpske železnice danas idu na dva koloseka: putem reformi i investicija u modernizaciju pruga i nabavku novih vozova. Železnice čekaju bolji dani - rekla je Mihajlović, podsetivši da su srpske železnice ove godine podeljene na holding sa tri posebna preduzeća: Srbija voz, Srbija kargo i Infrastruktura Železnice Srbije.

Mihajlović je rekla da je cilj da se u narednom periodu ceo železnički transport odvija prugama koje su za brzine od najmanje 120 kilometara na sat, dodajući da se, nažalost, u većem delu železničke mreže trenutno saobraćaj odvija brzinama kao pre 100 godina.

Mihajlović je rekla da je u ovoj godini pušteno u saobraćaj 45 kilometara modernizovanih koloseka, a kako je istakla, cilj je da u ovoj godini bude ukupno modernizovano više od 100 kilometara pruge.

Ona je rekla da su napravljeni ozbiljni iskoraci u prethodnom periodu i izrazila očekivanje da će u novembru biti potpisan okvirni sporazum za gradnju brze pruge Beograd - Budimpešta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! ... У београдској железничкој ранжирној станици а која се налази у Макишу машиновођама теретних возова је ЗАТВОРЕНА службена просторија где се јављају у службу.САДА МАШИНОВОЂЕ СТОЈЕ ПОД СТРЕЈОМ ЗГРАДЕ ДРХТЕЋИ НА ХЛАДНОЋИ ДА ТАКВИ ПОСЛЕ ПРОВЕДУ НАЈМАЊЕ 12 САТИ СЛУЖБЕ!Господо новинари јуче сам добио потврду од лекара који је задужен за бригу о машиновођама Србије да никада горе нису третирани?Пре неколико месеци је министарка Михајловић писменим путем упозната и замољена је за помоћ.НИКАДА НИЈЕ ОДГОВОРЕНО!Уместо да на насловној страни објавите ДА СУ МАШИНОВОЂЕ У КОЛАПСУ ви објављујете ,,како је Кристијан затражио кондоме,,?Срамота!И не објављујете моје текстове уперене против министарке Михајловић?

boca

pre 7 godina

A brza pruga Beograd-Solun???????????????????????????

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija