• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

14.10.2015

10:57

MOST NA SAVI KOD OSTRUŽNICE gradiće Austrijanci?!

Društvo

MOST NA SAVI KOD OSTRUŽNICE gradiće Austrijanci?!

Podeli vest

Komisija za stručnu ocenu ponuda objavila je da će ugovor o izgradnji nedostajućeg dela na levoj strani obilaznice, dodeliti preduzeću "Štrabag". Prema tenderskoj dokumentaciji, rok za završetak radova je 790 kalendarskih dana

Iako je Komisija za stručnu ocenu ponuda objavila da je posle pregleda ponuda utvrdila predlog da se ugovor o predmetnoj nabavci dodeli firmama "Zublin", "Dividag" i PZP "Zaječar" na čelu sa "Štrabagom", u "Putevima Srbije" nisu odgovorili o ostalim učesnicima tendera, kao ni o kriterijumima za izbor izvođača. 

- Još nije istekao rok za žalbe neuspešnih ponuđača te nismo u mogućnosti da objavljujemo detaljne informacije vezane za javnu nabavku radova na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice - rekli su za Večernje novosti u ovom javnom preduzeću. 

Postojeći most kod Ostružnice je samo desna konstrukcija, dok je za prelaz Obilaznice u punom profilu neophodno dograditi i levu stranu. U planu je da majstori izgrade trasu dugu oko tri kilometra u okviru koje je i leva strana mostovske konstrukcije raspona 1.965 metara. 

Preduzeće "Putevi Srbije" letos je raspisalo tender za nastavak radova i očekivalo se da do kraja godine počne izgradnja. U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da se od ponuđača očekuje da ispunjava opšte uslove koji podrazumevaju da mu je prosečan godišnji obrt u poslednjih pet godina 40 miliona evra, kao i da je realizovao najmanje dva mosta određene veličine i vrednosti. 

Mada je struka odlučila, do isteka roka za žalbe biće neizvesno hoće li Austrijanci opet "orati" srpske drumove.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TUGA

pre 8 godina

Što to ne uradi naša firma \"MOSTOGRADNJA\"? \n

AKO MISLITE NA PORR TO JE TURS

pre 8 godina

PORR JE UNISTIO ALPINU U AUSTRIJI. STRABAG JE AUSTRIJSKA KOMPANIJA I NE ORE DRUMOVE KAO TURCI.

Dragomir

pre 8 godina

Аустрија позове београдску фирму и вели да гради мост.Тарифа толика и толика!Београђани позову јагодинце и веле ... тарифа толика и толика!Јагодинци позову ресничане села уз дупе Београда и после ,,тарифе толико и толико,, најзад крене градња моста.Једно три месеца прође да нађу месту ди се то гради?Па док се накане са увозом шљунка,гвојза и стоп?Шо стоп?Није стигла вода са Гренланда јер она је супер за бетон!И сада ви мислите да ја стари Драгомир писујем глупости?Е,па,геџо србине,НЕ ПИШЕМ ГЛУПОСТИ!Него знајем истину.Тој се тако ради!Само да се не сагради мост преко реке а реке нигде нема?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija