• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović - N. Anđelković

20.10.2015

18:57

ŠULE OBJASNIO POREKLO IMOVINE: Stan mi je kupio tast Miroslav Ilić!

Društvo

ŠULE OBJASNIO POREKLO IMOVINE: Stan mi je kupio tast Miroslav Ilić!

Podeli vest

Funkcioner DS Dragan Šutanovac 2012. tvrdio da ekskluzivni stan na Vračaru gradi "sredstvima iz kredita", a sad se dosetio da mu je pare dao tast Miroslav Ilić * Ilić: Tačno je, dao sam pare za nekretnine * Poreska uprava: Proverićemo!

Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane i potpredsednik DS, naprasno se posle tri godine dosetio čijim je novcem izgradio milionski vredan luksuzni stan u Skerlićevoj ulici u Beogradu u neposrednoj blizini Hrama Svetog Save!

Šutanovac je 2012. godine, u trenutku kad su mediji otkrili da sa suprugom i devet investitora finansira izgradnju ekskluzivne stambene zgrade, rekao da nekretninu gradi "sredstvima iz kredita", a sada se sada dosetio da mu je pare ipak dao tast, otac njegove supruge Marije, čuveni pevač Miroslav Ilić!?!

Ko će kome...

Bivši ministar je u emisiji "Lični stav" izjavio da je novac za stan koji se nalazi na jednoj od najskupljih lokacija u Beogradu skupio "uz pomoć porodice".

- Investiranje u zgradu bila je jeftinija opcija od kupovine stana. Nas desetoro smo udružili sredstva da napravimo svakom po stan. Pomogli su mi žena i tast, koji mi je dao pozajmicu. Inače, nemam "pašnjake" na Vračaru, već je to propust katastra. Ceo Vračar se vodi kao pašnjak, voćnjak ili vinograd.

Jedini "problem" je bio što sam gradio na svoje ime. A za "aferu" sam čuo iz medija... Pa već 10 godina prijavljujem imovinu Agenciji za borbu protiv korupcije i nikad ništa nisam ukrao... - objasnio je Šutanovac.

Ovo "objašnjenje", međutim, bitno se razlikuje od onog datog 2012, kad je Šutanovac za "Politiku" izjavio da je pare dobio od banke!

- Novac za stan obezbediću iz kredita, ušteđevine i prodaje devojačkog stana supruge Marije. Biću vlasnik polovine stana, što je oko 99 kvadrata. Novac još nisam dao. Očekujem da do kraja godine, kad završim kredit, zatvorim finansijsku konstrukciju - rekao je tada Šutanovac.

Kad smo ga upitali kad je i zašto odlučio da novac ipak pozajmi od tasta a ne od banke, Šutanovac nije bio raspoložen za razgovor.

- Sve sam objasnio u emisiji. Agencija ima tačne podatke. Nemam nameru više to da komentarišem - odbrusio nam je Šutanovac.

Ivan Dobričić

Ni njegov tast Miroslav Ilić nije bio mnogo pričljiviji, ali je potvrdio da je pomogao zetu:
- Jesam, dao sam novac za stan. Ništa više od toga neću reći. To je moja privatna stvar. I tačka!
Sasvim je, inače, interesantno je i to da je Miroslav Ilić već jednom u medijima rekao da je zetu Šutanovcu kupio stan, i to u Njegoševoj ulici u centru Beograda.

Za ovaj stan od 163 kvadrata, po sopstvenom priznanju, Ilić je 2012. iskeširao fantastičnih 300.000 evra! 

U Poreskoj upravi Srbije juče nisu hteli da komentarišu ovaj slučaj. Ipak, nezvanično nam je rečeno da će reagovati po službenoj dužnosti i odmah po pisanju medija proveriti poreklo para.
- Istražićemo sve. Biće vrlo interesantno videti da li je Miroslav Ilić platio porez na tolike prihode - rekli su nam u kabinetu direktora Poreske uprave.

Dil sa tajkunima

Dušan Slijepčević, član Saveta za borbu protiv korupcije, smatra da treba istražiti odakle novac Šutanovcu i očekuje da će se to utvrditi tokom sudskog spora koji je pokrenula Agencija za borbu protiv korupcije.

- Treba pratiti tok novca i utvrditi ko je, kad i koliko para dao za taj stan - ističe Slijepčević.
Podsetimo, kako smo ranije pisali, bračni par Šutanovac u izgradnji luksuzne zgrade u Skerlićevoj 20 učestvovao je sa poznatim tajkunima i sportistima, kao i kiparskom firmom "Vilab farm LDT". Samo plac je plaćen 1,5 miliona evra.

Deo placa od dva ara na ovoj elitnoj lokaciji, koji su investitori kupili od preduzeća "Trešnja d.o.o.", u katastru je zaveden kao "pašnjak prve klase"?!
 

Tast mu kupio još jedan stan

Miroslav Ilić, podsetimo, pre tri godine je za Informer izjavio da je ćerki i zetu kupio stan u Njegoševoj 57 na Vračaru. Prema njegovim rečima, to je običan "trosobni stan od oko 150 kvadrata i 20 kvadrata terase".

- Stan je vredan oko 300.000 evra i biće u mom vlasništvu. Šule čeka da se izgradi stan u Skerlićevoj pa da, ako Bog da, ima nešto na svoje ime. Oko toga se nešto spetljao, ne znam šta je tamo pogrešio, ali to će biti konačno njegovo - rekao je Ilić tom prilikom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

da mi vidimo prvo - poresku prijavu..? frljate se milionima, pa bi bio red - da pokažete , šta ste prijavili od Prihoda..? Koliko ste na to platili - poreza državi...e, onda idemo dalje...! Ovde smrdi "igranka" - da se izbegne istraga....

Miroslav

pre 8 godina

Pa koliki porez je placao tast Miroslav kad je imao toliko para. A on je te pare dobio od tece, a teca od ujne...\n

miki

pre 8 godina

jeli to onajšto dobija nacionalnu sram vas bilo kolike pare zgrćete fuj

Bezobrazluk

pre 8 godina

U izgradnji je ucestvovao sa tajkunima i kiparskom firmom. Koja i cija je to firma na Kipru? Ako znamo da su nase pare - da, da, nase pare - svojevremeno sklanjane na Kipar, moze se pretpostaviti da je firma nekog naseg tajkuna ili politicara. A, ako Miroslav Ilic nije drzao pare u slamarici, tokovi novca se mogu utvrditi. Ima nacina ako ima volje. Sto se tice nacionalne penzije Miroslava Ilica, sramota. Toliki zasluzni umetnici ne mogu da dodju do te penzije, a jedan narodnjak pun para se tretira kao nacionalno dobro. Kako samo njega nije sramota.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija