• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

21.10.2015

18:55

GAZDA ČEDA NE DA PARE: Radnicima Fidelinke duguje osam plata!

Društvo

GAZDA ČEDA NE DA PARE: Radnicima Fidelinke duguje osam plata!

Podeli vest

OKO 60 zaposlenih u "Fidelinkinom" mlinu i fabrici testa, koji su u zakupu preduzeća "Agrohub" u vlasništvu Čedomira Jovanovića, zatražili su pomoć subotičkog ombudsmana, jer im nisu isplaćene plate a ni doprinosi im nisu redovno uplaćivani

Radnici u mlinu lični dohodak nisu dobili od februara, a u fabrici testa od maja, dok im zdravstveno osiguranje nije uplaćeno od juna.

- Zaposlenima se sada duguje više od deset miliona dinara i podneli smo prijave da se zaštite njihova prava - kaže ombudsman Zlatko Marosiuk.

- Radnici su se prvo obratili našoj kancelariji, dali smo izveštaj članu Gradskog veća za privredu, a u postupak se uključio i gradonačelnik. Intervenisali smo putem suda, jer je te delove "Fidelinke" u zakup dao sud, poslovanje nadziru stečajni upravnici i oni bi trebalo da regulišu te odnose. Prema našim saznanjima, beogradska firma pored plata godinu dana nije ni zakupninu plaćala.

Jovanovićevo preduzeće ne duguje samo radnicima. "Subotica gas" obustavilo je prošle nedelje isporuku gasa, jer duguje više od pet miliona dinara.

Kako nezvanično saznajemo, zbog stalnih kašnjenja u plaćanju obaveza i nagomilanih dugova, stečajni upravnici žele do kraja meseca da raskinu ugovor sa "Agrohubom".

"Fidelinka" je otišla u stečaj u julu 2010, a početkom 2012. i fabrika testa i mlin, pa je zakupilo preduzeće "Agroposlovi", u vlasništvu Jelene Jovanović. Zbog dugova, u februaru ove godine, zakup "Fidelinke" preuzima "Agrohub".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Beloica

pre 8 godina

Imao sam u pocetku nadu u naseg premijera Vucica da ce se obracunati sa ovom bagrom ali nema izgleda mi od toga nista ostaje sve po starom oni pljackaju kradu i takvi se ljudi nazivaju biznismenima pa u mom selu Osaonici kod Trstenika takve biznismene nazivaju lopovima ali zato se jure neki sitni lopovcici ili prestupnici i prema njima se ponasaju kao prema zivotinjama a sta su oni u poredjenju na demokratsku stranku ili Cedinu propalu koji kradu od drzave koliko im je volje i zato nikad i niko ne odgovara

SasaV

pre 8 godina

Nasledio deran od dede pa ko veli sad mogu kako ja hocu a sto su generacije suboticana stvarale koga vise briga....

Baja

pre 8 godina

Donator lažnog VK cz veterani i lažnog kkczfmp dolijao je da plati dugove... Nadam se .

bkramer

pre 8 godina

A zašto AV ne sme da ga hapsi? Neki razlog postoji. Osim Miškovića na slobodi, šta bi s korupcijom i borbom slavnom?

djole1953

pre 8 godina

da smo u evropi koju on toliko voli sad bi bio u zatvoru . tamo se neplacanje radnika strogo kaznjava.ali kod nas se kaznjavaju radnici a lopovi se nagradjuju.

dejan

pre 8 godina

Sad će, narednih dana, Siniša da proda dva-tri apartmana u Bugarskoj i ima da sredi sa tim parama sve propale firme a imaće i višak da se podeli penzionerima.

Ivanka

pre 8 godina

Bruko jedna i sramoto za ljudski rod! I drugi imaju decu. Jesu tvoja gladna?

Marko

pre 8 godina

pa zar toga ima u Srbiji, zar nisu to ovi sve sredili zivimo u uredjenom drustvu gde ima posla itd. Izgleda da nije kao sto prica svemocni nije svemocan stvari koje se najlakse uredjuju ostavlja za kraj. Obicno kada se zida kuca krece se od krova ??? Bice ovo jos mnogo godina bauljanja. Sledece godine uvescemo jos koji rialiti, pa nek ide sve u p....... m........ od toga ce narod ziveti dokazacemo mi svetu da se moze tako. Nikako mi ne ide u glavu

ma ja bi mu j m

pre 8 godina

kakav vucic kakvi bakraci.Jesi Li ti bato duzan.jel nisu platio porez,nisu platio socijalno nema sta da se sudimo nego bajbuk na 10godina i sva imovina na njega I njegove se pleni .pa nek se on zali strazburu.A ne nista se nedesava ONI I dalje kradu I onda dodje seljak I saspe mu metak u celo I onda svi pa kako ,pa sto ,pa da mu se sudi seljaku mora na robiju......Kad tako bude da vidimo ko ce smeti da neplati socijalno gas....itd

bole

pre 8 godina

Ovde mi puno lici na belog Boru iz filma skupljaci perja.

Hercegov Grad

pre 8 godina

Ko se sa lopovom i kriminalcem druži, ostace bez plate i radnog staža, a pogotovo, ako krimosa popularise sadasnja vlast! \n

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija