• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

21.10.2015

23:20

STIŽE SPASONOSNI LEK ZA RAK: Potpisan ugovor, kubanska vakcina za desetak dana u Srbiji!

Društvo

STIŽE SPASONOSNI LEK ZA RAK: Potpisan ugovor, kubanska vakcina za desetak dana u Srbiji!

Podeli vest

Institut za molekularnu imunologiju iz Havane, koji je proizveo vakcinu protiv raka pluća, i „Torlak“ zvanično su potpisali ugovor

Spasonosna terapija u Beograd bi trebalo da stigne za desetak dana. "Ugovorene količine vakcine za Srbiju se trenutno proizvode na Kubi i njihova isporuka se uskoro očekuje",  kažu u Ministarstvu zdravlja.

Kubanska vakcina „cimavaks” u Srbiji će se davati u okviru kliničke studije (treće faze istraživanja). U njoj će moći da učestvuje samo 30 pacijenta, za koje je i nabavljeno 1.680 jedinica ove terapije koja će biti dovoljna za godinu dana istraživanja.

Kada cepivo bude stiglo u Srbiju, sa Kube će doći i njihovi stručnjaci koji će o svemu informisati i naše lekare. 
 

Prema kubanskim protokolima, terapija se daje u završnim stadijumima nemikrocelularnog karcinoma pluća.

Usporava bolest, ali ne leči


Kandidati za vakcinu su oni ljudi kojima je karcinom lokalno uznapredovao i ne može da se operiše, kao i oni kod kojih su se razvile metastaze.

- Cilj vakcine je da aktivira imunitet pacijenta i uništava faktore kojima se produkuju maligne ćelije - kaže dr Vladimir Kovčin, onkolog KBC „Bežanijska kosa“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Ел сам то ја чуо на радију да тај лек одлаже смрт за шест месеци?Да,баш тако!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija