• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.10.2015

18:40

KLINCI SE POŽALILI MINISTRU: Svaki vid nasilja je za osudu, a posebno vršnjačko!

Društvo

KLINCI SE POŽALILI MINISTRU: Svaki vid nasilja je za osudu, a posebno vršnjačko!

Podeli vest

Na završenoj konferenciji TeenTalk2015 u Domu omladine Beograda okupio se veliki broj tinejdžera, učenika, studenata i njihovih predavača u cilju diskusije o važnim problemima najmlađih

Konferenciju je zvanično otvorio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta. Mlade zvezde jutjuberi i gejmeri predstavili su se vršnjacima, a svi prisutni su mogli da nauče nešto više i o fan klubovima u Srbiji.

Tema koja je izazvala posebnu pažnju je vršnjačko nasilje. Kroz dva panela na ovu temu, poslata je jasna poruka da je svaki vid nasilja za osudu i da nasilje teba prijaviti.

U toku poslednjeg panela promovisana je Facebook aplikacija "Biraj reči, hejt spreči" koja je svojevrstan SOS servis za prijavu nasilja na internetu. 

Informer

Zaključak konferncije je da kao i u stvarnom životu, ne postoji jednostavno rešenje po kome mladi mogu da uspostavljaju poznanstva i druže se na internetu, kao ni patentirano rešenje kako da se se zaštite od nasilja.

Ono što svi zajedno možemo da učinimo je da se kontinuirano borimo da edukujemo mlade, ali i starije kako da iskoriste moderne tehnologije za svoje dobro. Digitalni mediji pružaju mnoge mogućnosti mladima u Srbiji danas. Onjaln svet samo je nova, digitalna manifestacija  “of-line” sveta u kome vladaju ista pravila ponašanja i vrednosni sistemi.

(FOTO) JAČA OD SILEDŽIJA! OVO JE ISPOVEST devojčice kojoj su vršnjaci lepkom spalili kosu!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija