• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.10.2015

10:46

MERLINOVA NAJSTRAŠNIJA PROVOKACIJA! Dino zabranio srpsku zastavu usred Beograda!

Društvo

MERLINOVA NAJSTRAŠNIJA PROVOKACIJA! Dino zabranio srpsku zastavu usred Beograda!

Podeli vest

Ddino Merlin zabranio da se naša trobojka unosi na njegove koncerte u Kombank areni!

Verovali ili ne, Dino Merlin je zabranio srpsku zastavu usred Beograda! Bosanski pevač, koji se početkom devedesetih "proslavio" svojim antisrpskim stavovima, poslao je juče svim medijima saopštenje u kojem piše da na njegove koncerte u Kombank areni 24. i 25. oktobra ne smeju da se unose državne zastave!

U saopštenju koje je novinarima poslao PR tim Dina Merlina taksativno se nabrajaju svi zabranjeni predmeti:

Tako je govorio Dino

- Ma, kakav suživot sa Srbima! Bog ne voli one koji seju nered i on će ih ukloniti pomoću naših pušaka.
- Srbi bi trebalo da uzmu lekove za svoje bolesti jer je evidentno da su bolesni. Većina je bolesna i to je jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da idem u Beograd, jer bolesnici se obilaze.
- Moje omiljene pesme su "Bojna Čavoglave", "Kad jurišnik bije" i druge slične njima.
- Mi bismo sad malo Bajage i tonove s istoka... E pa ne može! Ja sam izgubio iluzije i zaboravio neke pesme.
- Kad su počela granatiranja Sarajeva i kad me je Nele Karajlić zvao na veliki miting mira u Beogradu, rekao sam da ću doći tamo kad budu padale granate.

"Na koncert ne nosite transparente, zastave, upaljače, šminku, parfeme, kišobrane, kovani novac, te hranu i tečnost. Sve to neće biti moguće uneti u dvoranu usled detaljne kontrole obezbeđenja", navodi se u saopštenju.

Sasvim je jasno da se pominjanje "zastava" na spisku zabranjenih stvari odnosi pre svega na srpsku trobojku, jer je neverovatno da bi iko na koncert u Beograd doneo hrvatsku, bosansku ili, na primer, albansku zastavu.

U beogradskoj Kombank areni nezvanično kažu da su iznenađeni ovakvim zahtevom bosanskog pevača.

- Niko nikada nije branio da se na koncert unose zastave! Zastave su čak i neki vid tradicije... Publika često zastavu svoje zemlje baci pevaču na binu, kao vid dobrodošlice. Jasno je da je ovo pravilo izmišljeno samo da se slučajno ne bi desilo da Merlin podigne srpsku zastavu i, ne daj bože, ogrne se njom. Kada nastupa u Hrvatskoj ili BiH, tamo nikad nema takve zahteve - kaže jedan od sagovornika Informera.

Dada Bulat, menadžerka Dina Merlina, tvrdi da su zastave zabranili na preporuku srpske policije.

Ne vidimo nijedan logičan razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert
Dada Bulat, menadžerka Dina Merlina

- U saopštenju smo preneli ono što je policija nama dala kao zvaničan apel. Zastave se obično stavljaju na izvestan predmet od čvrstog materijala koji spada pod predmete koji ugrožavaju bezbednost. Smatramo da svako vrlo lako može shvatiti koji deo zastave može biti problematičan - kaže menadžerka za Informer, zaboravljajući da su zastave na koncertima uglavnom bez ikakvih barjaka, već ogrnute na leđima fanova.

Ona ipak priznaje da ne razume zbog čega bi se zastave unosile na koncerte.

- Ne vidimo nijedan logičan razlog da se zastava bilo koje simbolike unosi na muzički koncert - pokušala je da se opravda Bulatova.

Sarajevski pevač, koji se devedesetih godina kleo da neće kročiti u Beograd, tako je opet pljunuo po Srbiji i Srbima.

Svi oni koji će u Areni za vikend đuskati uz ritam njegovih pesama očigledno su zaboravili da je on nekad govorio da je srpski narod bolestan (pogledajte okvir). I biće u pravu ako mu dozvolimo da zabrani srpsku zastavu usred Beograda!

Merlin zabranjuje, Džej Lo se ogrće

Informer

Dok Merlinu naša zastava nije mila, Dženifer Lopez je pokazala kako to radi prava zvezda. Ona se našom trobojkom ogrnula 2012. godine. Svetska zvezda je pre tri godine održala koncert u beogradskoj Kombank areni, a na kraju nastupa je iz publike dobila našu zastavu i ogrnula je.
Ona je tada čak uzviknula: "Volim Srbiju."

 

KOMBANK ARENA: Uvek sve piše na poleđini ulaznice

Informer

Na poleđini svake ulaznice za bilo koji događaj koji se održava u Kombank Areni, navedeno je koje predmete je zabranjeno uneti a koji ugrožavaju bezbednost lica koji se za vreme te manifestacije, nalaze u objektu Kombank Arene.
Pred svaki događaj, na tzv. "štab" sastanku na kome su prisutne sve potrebne službe bez kojih događaj ne može da se održi, a među kojima su predstavnici policije, obezbeđenja, organizatora, kontrolori ulaznica, i drugi, svaki put se ponovo prelaze sve stavke i vrše procene upravljajući se prema tipu događaja. Generalno, o kojoj god manifestaciji se radi, predmeti koji mogu da ugroze bezbednost posetilaca a među kojima su i predmeti od čvrstog materijala kao što to može biti šipka, držač zastave, ali i bilo kog drugog predmeta, npr. kišobran, nije dozvoljeno uneti u Kombank Arenu kao i u bilo koji drugi objekat sličnog tipa.

MUP: Lažu, mi nismo zabranili srpsku zastavu

Zvanično u policiji nisu komentarisali navode Dinovih saradnika da je MUP preporučio da se ne unose zastave na koncert. Ipak, jedan od najviših funkcionera MUP nam je nezvanično rekao da je to "strašna laž":
- Naravno da policija nije zabranila srpsku zastavu. To nikada ni od koga nismo tražili, niti ćemo!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivica

pre 8 godina

Turske nije zabranio, samo srpske.  😄\n

Tomas Gustaffson

pre 8 godina

Poturica-roda izdajica! Al' šta je nama pa takve primamo i 'lebom ranimo? Da reaguje ministarstvo i proglasi ga momentalno za "persona non grata"(nepoželjnog) u Srbiji!

lesak kim

pre 8 godina

Ne znam koje ce budale sad da odu na ovu manifestaciju...

NikolaBlok24

pre 8 godina

Tomas hmm britanac koji se prestavlja kao veliki srbin,a da nisi i ti sa moravu ?.

Kuznjecov

pre 8 godina

Neka ide kome se ide, ja neću sve da mi ispod prozora peva\n

Mucenik

pre 8 godina

Pa neka onda cemo Drazine zastave da donesemo a i Seselj ce sa nama.

Hercegov Grad

pre 8 godina

Cudi me da niste pitali policiju kakve je naredbe izdala, pa ako bi negirala za sve ovo imali bi ste pravo da napisete ovakav bombast tekst. Inace smatram da je ovo tekst mržnje i sirenja podela medju narodima sa ovih prostora. \n

Neša

pre 8 godina

Pa ništa! Ako policija nije zabranila, neka dozvoli unošenje gomile srpskih zastava! A njemu ako se ne sviđa, neka prekine koncert i neka vrati pare! Samo čisto sumnjam, taj bi za lovu dao ...

Milan

pre 8 godina

Nije on kriv,krivi su oni koji mu dozvoljavaju da gistuje kod nas.Krivi su oni koji daju novac da dodju da ga gledaju.Nikada od nas Srba nece biti nista,sami sebe ponizavamo.Pokazimo mu BOJKOTOM da nije dobro dosao.

Mimi

pre 8 godina

Samo BOJKOTOM pokazati da nije DOBRODOŠAO! Nikada mi se ovaj čovek / energija, govor.../ NIJE SVIĐAO! Aman SRBI dozovite se pameti....

Miodrag

pre 8 godina

Pa tako nam i treba. Sta ce nam koj djavo u Beogradu tj. u Areni. Sta je sve izgovorio o Srbima to ni pas sa maslom nebi pojeo, a mi idemo jos i da mu aplaudiramo. Mi smo krivi a ne on. Neka sedi tamo gde je i gotovo. Dosta mi je tih koji su svasta radili i pricali o Srbima, a mi ih gostimo kao da se nista nije dogodilo. Ajde neka neki Srbin u Sarajevu ili Zagrebu se vrti toliko na radiju, TV i arenama. Malo sutra. A kod nas samo slusas njih iz Bosne, Hrvatske i sl., kao da mi nemamo svoje pevace...

milka

pre 8 godina

Jesmo lud narod ako idemo na njegove koncerte.

majmuni

pre 8 godina

Pa vi idite na te I takve slicne koncerte.Nasi mentoli treba isto da se ponasamo kao i oni,nasi volovi brze bolje takmice se ko ce da bude vidjen.Pa da idem prvi bi uneo srpsku zastavu kako znam I umem I stao bi u prve redove.Cim bi ono gov...izaslo na binu odma bih rasiri.Makar me u apsu slali ili koncer otkazao.

Srecko

pre 8 godina

Tako nam i treba, da nas pljuju u nasoj drzavi... srecno ovce pa napunite i 5 puta Arenu.... poslije su nam svi drugi krivi za ono sto nam rade, mi smo sebi sami najveci neprijatelj... ocekujem sledeci put zajednici koncert Merlina i Rite Ore pa da napune bar par puta Marakanu apri tome popljuju sve sto je nama Srbima sveto...

gradjanin

pre 8 godina

a ko je rekao da je zabranjena srpska zastava, ja to bukvalno nigde nisam nasao u tekstu osim u naslovu... iz teksta se vidi da su zabranjene samo zastave na stapovima i sipkama...cemu ovakvi naslovi?

Irinej

pre 8 godina

Laz samo propaganda da se coveku nanese bol a to ni Bogu nije milo da se drugima cini zlo!!

srbin

pre 8 godina

pa ti idi na koncert i unesi zastavu ako je to propaganda srbendo irineju

Feniks1

pre 8 godina

Ne misli Dino na zastave kao platno , vec koplja na kojem su .

Joca

pre 8 godina

Nije on kriv, jer ne voli Srbe, a voli njihove pare. Krivi su Srbi koji idu na njegove koncerte, a sve zbog, Bože moj, ne znam kakve "vrhunske umetnosti". Mi se uvek pravimo pametni ispoljavajući, ili često glumeći, vrhunske tolerantnosti u odnosu na uvezenu "umetnost". Ignorisanje, pljuvanje, osudu... imamo samo za naše "umetnike", a ove likove koji dolaze da vam uzmu pare i da vas ako je ikako moguće pljunu u sred vaše kuće, oberučke prihvatamo u ime gore pomenute navodno "vrhunske umetnosti". Zapamtite da ovaj lik više voli bosanske turbofolk pevače, ako pri tom mrze Srbe, pa makar mukali gluposti, kao i većina ovih Naših. Ali, da ne dužim, mi smo naivan i kratkovid narod, ali si laskamo da je to dobrodušnost i poznavanje "vrhunske umetnosti".

vlajko

pre 8 godina

najveći problem sa nama je što brzo zaboravljamo i lako praštamo pa tako u bosni i hrvatskoj pola naših pevača nemaju nikakav pristup dok mi ovde sav njihov ološ i bagru dočekujemo sa svim srcem

vlajko

pre 8 godina

najveći problem sa nama je što brzo zaboravljamo i lako praštamo pa tako u bosni i hrvatskoj pola naših pevača nemaju nikakav pristup dok mi ovde sav njihov ološ i bagru dočekujemo sa svim srcem

Srbin

pre 8 godina

Koji su to IDIOTI koji ga dovode u Beograd i jos veci IDIOTI koji plate da ga slusaju?????

NINA

pre 8 godina

Nije on kriv, krivi smo mi sto dovodimo takva G...DA u Srbiju. Pa ih jos uz to i dobro nagradimo.

Zozon

pre 8 godina

Siguran sam da bi DINO napunio arenu ,i da je propisao da svaki posetilac mora uneti zastavu sa ljiljanima. Mi Srbi smo definitivno lud narod-nije ni cudo sto nas drugi gaze kad mi sami ne drzimo do sebe.

zvonimir

pre 8 godina

Dino je legenda,čak sam siguran da će zbog velikog interesa publike održati dva koncerta u areni.

Srpkinja

pre 8 godina

Na koncert ovog....ne bih otisla da on meni plati,ali dokle god ima gusaka bice i perija a vi koji idete na njegov koncert nista bolji niste od njega i vi ste pljunuli i na zastavu i na Srbiju,jer poznato je koliko ovaj mrzi Srbe i Srbiju.

Dragica

pre 8 godina

Ljudi, pa ko njega poziva u Beograd? Ne verujem da on "na svoju ruku" dolazi i organizuje koncert. I ko, uopste, dolazi da ga slusa ako se zna sta je izjavljivao za Srbe? Neverovatno, ovo moze samo u Srbiji da se desi.

goga

pre 8 godina

Za tolike pare od ulaznica ''pevaces'' matori ogrnut srpskom zastavom i posle svake strofe poljubices zastavu. E tako treba da se ponasate sa ljudima koji vam ( nam ) vredjaju drzavu.... Prodane duse.,.,

Sekula Radovan

pre 8 godina

Prošli put je u kešu odneo iz Beograda 800.000 evra. Kaže da samo keš prima, ništa račun, ništa firma.

acomurija

pre 8 godina

Srbija je jadna kad joj je Bosna \"zapad\".\nSrbija je jadna kad ce isvedoceni Srbomrzac glumiti umetnika, a da mu jos na granici, pa u hotelu ili pred izlazak na binu nije trazeno lekarsko uverenje da nema crevne parazite ili infekciju, i da nema proliv.\nDa je srece da neko broji \"ljubitelje\" na koncertima svih antisrba, Doris Dragovic, Hanke Paldum, Tereze Kesovije i slicnih, svih onih koji su ikada rekli otrovnu rec protiv Srba - i da se \"ljubitelji\" zigosu, zauvek izopste. Vecinom svi muslimanski \"pjevaci\"...\nKad ce NEKO napisati \"Brenin\" slucaj: dala je 100.000 € za \"spomenik\" u Tuzli na kome pise \"zrtvama srboćetnićkog terora\", a manje od 100 metara odatle, gde je SPALJENO 47 regruta JNA - nije uveli cvet bacila.\nDa je ziv antisrpski artiljerac Safet Isovic - maloumne dzukele bi napunile \"Dusan Silni dvoranu\", koju kukavicki zovemo \"kombank arena\".\nDvorana pravljena novcem Beogradjana se volsebno (citaj: neko se omastio!) zove \"kombank\"???\nDvorana DUŠAN SILNI!\n

Snerzana

pre 8 godina

Barem je ovo prosto. Ako Dinu ne odgovara da pjeva pod srpskom zastavom, onda neka ne dolazi u Srbiju na gostvanja. Riješen problem.

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Verujem da ni jedan pravi Srbin nece ici na ovaj koncert, a doticni zvuci kao i konjevic poput onog sto sa dzamija poziva na klanjanje. Nema nama spasa dok budemo troslili vreme i pare na najvece srbomrzce.

GAGA

pre 8 godina

Он уводи тако безоразне,неваспитане санкције домаћну ии неопходно је узвратити контрасанкцијама.Не дати му да пева шта он хоће бећ оно што домаћин одабере....

Petar Pan

pre 8 godina

Gluposti a mi se svi pomamili... Zastave su bar dve decenije bile zabranjene na svim nasim stadionima da se nasa domaca stoka ne bi poubijala medjusobno pa sta? Meni licno ne odgovara to bosansko cviljenje isto kao i srpsko turbo krestanje ali nemam nista protiv da slusaju Cecu u Sarajevu i Merlina u Beogradu. I nasi idu tamo radi para a ne radi ,,bratstva i jedinstva,, pa sto ne bi i oni kod nas? Licne frustracije vezane za rat su sasvim normalne. On je preziveo mnoge gadosti od nas kao sto su i mnogi nasi preziveli od njih a istina u takvim slucajevima ne moze biti ,,izmedju,, nego je istina i jodno i drugo, iz ugla zrtve. A mediji ne bi trebalo da od svake ,,ruzne reci,, prave ratno stanje. Kome se peva neka peva...

Zorko

pre 8 godina

Treba proveriti da li je drzavi Srbiji platio porez za prosla tri koncerta . Da li je platio Srbijni PDV od prodatih karata i porez na honorar . Svima je jasno da njegovj honorar za prosla tri koncerta nije bio mali. Da li je platio porez na honorar pre nego sto je izneo pare iz Srbije ? Poreska uprava Srbije ima sada priliku za popravni ispit i retroaktivnu naplatu . Procena je da je Srbiji trebalo da plati oko 200 hiljada evra od prosla tri rasprodata koncerta u Arenia na ime poreza na honorar i PDV-a od prodatih karata.

RakaX

pre 8 godina

Ja bih bas voleo da dodje da mu objasnimo neka pravila ponasanja da vidi kako se to u SRBIJI radi!!! I da vidi da mu ovo nece poci za rukom!

robin

pre 7 godina

Neko iz nekog razloga pali narod.Ovo je sve politicki motivisano. Ocito proradili oni koji se kunu.....

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17