• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.11.2015

14:36

LONČAR: Sledi testiranje kubanske vakcine!

Društvo

LONČAR: Sledi testiranje kubanske vakcine!

Podeli vest

Ministar zgravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je su pacijenti koji su kandidati za kubansku vankcinu koja se koristi kao terapija za karcinom pluća ušli u proceduru, da će biti testirni i da će, za desetak dana kada dođu stručnjaci sa Kube, imati priliku da dobiju vakcinu ukoliko to žele

Lončar je novinarima u Beogradu rekao da će se odgovorni truditi da do dolaska kubanskih stručnjaka što više pacijenata bude obađeno i da budu spremni za primenu terapije.

On povodom informacija da država nije nabavila dovoljno vakcina za sve koji su zainteresovani istakao da će vakcine biti nabavljane po potrebi.

- Imamo 1.670 jedinica, da nabavljamo stotine hiljada nije realno. Za one koji ispune uslove nabavićemo vakcine - rekao je Lončar odgovrajući na pitanje zašto je nabavljeno samo toliko jedinica koliko odgovara potrebama 30 pacijenata.

Lončar je objasnio i da je dobijanje kubanske vakcine dobrovoljno i da je pitanje koliko od ljudi koji boluju od tipa karcinoma pluća koji se tretira tom vakcinom žele da je prime.

- Lekar na osnovu liste pacijentu prenosi da li je on kandiat za vakcinu, a na pacijentu je da odluči hoće ili neće da je primi - rekao je Lončar.

Kakvi budu zahtevi, tako ćemo se organizovati, dodao je on ističući da je prvi, najteži korak preduzet.

- Krenuli smo to je najvažnije i nemamo problem da dobavljanjem vakcina - poručio je ministar.

Lončar je novinarima, na otvaranju Nacionalnog gama centra u Beogradu, rekao da su, na osnovu informacija iz medicinskih centara iz zemlje, pacjenti koji su kandidati za kubansku vakcinu ušli u proceduru, da su formirani konzilijumi i da svaki pacijent treba da se posebno obradi.

- To ne može da se završi za pola sata, sat. U svakom slučaju, pacijenti će biti testirani, a ako test bude pozitivan, za desetak dana dolaze stručnjaci sa Kube i oni će sve to da prate, a mi ćemo se truditi da do tada što više pacijenata pripremimo - rekao je Lončar.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija