• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.11.2015

23:20

CEPTER ZA INFORMER: Sve što jedemo je OTROV, jedna pržena šnicla gora je od sto cigareta!

Društvo

CEPTER ZA INFORMER: Sve što jedemo je OTROV, jedna pržena šnicla gora je od sto cigareta!

Podeli vest

Svetska zdravstvena organizacija je odavno znala da meso može da izazove rak, ali je to krila zbog pritisaka prehrambene industrije... Jedemo otrovno, kancerogeno voće i povrće

Poznati srpski biznismen Filip Cepter tvrdi da je Svetska zdravstvena organizacija godinama znala da su mesne prerađevine veoma kancerogene, ali je oklevala da to objavi pod pritiskom moćne prehrambene industrije.

LJUDI, ŠTA MI JEDEMO?! U salami nema mesa, a slanina prepuna otrova!

Cepter u intervjuu za Informer tvrdi da on već 30 godina zna sve o štetnosti mesa, ali i o tome da jedemo otrovno, veoma kancerogeno voće i povrće i pijemo vodu punu teških metala. Jedan od najbogatijih Srba ide toliko daleko da uverava kako je jedna šnicla pržena u ulju daleko kancerogenija od sto popušenih cigareta.

I vazduh nas ubija

Pričali smo o hrani i vodi, a kakva je situacija sa vazduhom?
- Kvalitet vazduha je jako loš i situacija se iz dana u dan pogoršava. Postoje brojne studije koje dovode u vezu povećanje smrtnosti i kvalitet vazduha. Studije takođe dokazuju da vazduh u zatvorenim prostorijama može biti do 100 puta zagađeniji od spoljašnjeg. Od lošeg vazduha ne možete pobeći, on kruži planetom.

 

Svetska zdravstvena organizacija je nedavno objavila da su prerađevine od crvenog mesa veoma kancerogene, a vi ste o tome pričali daleko pre njih. Znali ste nešto što drugi ne znaju ili je SZO godinama od nas krila istinu?

- Ne znam zašto je Svetska zdravstvena organizacija tek sada objavila ono što je manje-više poznato odranije. Ali znam da su interesi prehrambene, hemijske i farmaceutske industrije nekima bili bitniji od zdravlja naroda i da su oni činili sve da sakriju istinu. U trci za milionskim profitom vrši se bezdušni pomor ljudi.

ZVANIČNO NEZDRAVO Slanina, kobasice i šunka mogu da izazovu rak

Hoćete da kažete da industrija mesa svesno truje ljude?

- Nema tu ničeg novog. Svi sve znaju. Bože moj, mora narod da jede, nije važno što je hrana malo otrovna i što će neko dobiti rak za par godina. Zamislite kakvog je kvaliteta meso pilića sa farme koji u životu nisu videli prirodnu svetlost, koje kljukaju koncentratima, antibioticima, hormonima rasta.

Da ne preterujete malo, nije valjda sve meso koje kupujemo takvo? Kancerogeno, otrovno, pogubno po zdravlje?

- Ono koje kupujemo u samoposlugama jeste, u ogromnom procentu. To meso koje kupujemo u prodavnicama mesna industrija koristi isključivo za pravljenje prerađevina. Pa dodaju konzervanse, pojačivače ukusa, veštačke boje i još bezbroj aditiva sa famoznom oznakom "E".

VELIKO ISTRAŽIVANJE ZAŠTITNIKA POTROŠAČA! ŠTA NAM JE USTVARI PORUČILA SZO: Jedite domaće meso, kuvano, dinstano, bez dodataka

Da li je samo meso problem? Šta je sa ostalom hranom?

Ista stvar je i sa voćem i povrćem. Znate da se jabuke prskaju otrovnim hemikalijama više od 20 puta, da paradajz iz plastenika "sazreva" pomoću hormona. I vi to jedete i dajete svom detetu! A deca već u pubertetu nose cipele 46, ali im je imunitet "na nuli"! Pa se posle čudimo otkud sve veći broj mladih, pa i dece, koji obolevaju od karcinoma.

Tvrdili ste da je problem i u načinu na koji se obrađuje hrana?

- Apsolutno. Čovečanstvo mora da bude upozoreno i da, recimo, ulje za prženje nije ništa manje štetno od cigareta. Jedna šnicla grilovana na otvorenoj vatri ili pržena u ulju ima više akroleina i nikotina, koji su klasifikovani kao otrov, nego 100 popušenih cigareta.

NISU KRIVI SAMO SLANINICA I KOBAJA! Ovo je lista 116 stvari koje izazivaju rak!

Dobro, recite nam onda šta uopšte da jedemo kad je sve toliko otrovno?

- Najbolje je jesti organsku hranu, koliko god je to moguće. Što se tiče mesa, treba konzumirati isključivo ono od životinja koje se zdravo hrane. Pazite, želudac krave je prilagođen tako da vari travu i ostalu prirodnu hranu. Međutim, problem je nastao kada su velike kompanije koje proizvode kukuruz došle na ideju da je krave jeftinije hraniti kukuruzom. Tako one brže rastu i imaju masnije meso. Ali u kukuruzu ima više skroba, koji se teže vari, pa krave obolevaju. Onda im daju enormne količine antibiotika i hormona da ih održe u životu, a mi posle jedemo njihovo meso puno te hemije.

Voda je puna teških metala

Kakva je situacija sa vodom koju pijemo?
- Voda iz vodovoda je toksična, puna je teških metala koji ostaju u telu i oni akumulirani izazivaju užasna oboljenja. Voda se hloriše, a hlorna jedinjenja su dokazano kancerogena. To je samo jedan od aspekata problema česmovače, koji svako može da razume. A čak i da u vodovodnu mrežu ulazi savršeno čista voda, što naravno nije slučaj, ona prolazi kroz dotrajale vodovodne cevi, gde "kupi rđu" i godinama taložene nečistoće. Zaključak je da je u Srbiji voda za piće katastrofalna i puna teških metala kao što su olovo, uranijum i živa, koji lagano, ali sigurno razaraju naš organizam.

Koliko dugo vi znate sve ove stvari, da li ste nekome ukazivali na njih?

- Ja to znam najmanje trideset godina. Tačnije, otkako sam osnovao kompaniju čija je misija unapređenje ljudskog zdravlja i kvaliteta života. O tome govorim javno i u svakoj prilici zvonim na uzbunu.

Zašto vas onda niko nije shvatio ozbiljno?

- Kad sam, pre dve godine, na jednom kompanijskom skupu u hotelu "Metropol" u Beogradu upozorio na pogubne opasnosti kojima smo izloženi, kao što su toksična hrana, voda i vazduh, bio sam izložen poruzi, pa čak i pretnjama zbog uzbunjivanja javnosti. To je za mene bilo potpuno očekivano - jer tako na dobronamerna upozorenja reaguje palanački zlonameran duh.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
STO TE NISU NALUPALI U PARIZU

pre 8 godina

Nosim sve njegove serpe na Gajgerov brojac. Nisam sigurna da ih nije napravio od celika koji su Ameri bombardovali osiromasenim uranijumom pa onda brze bolje trange frange pretopili u Smederevu da nas dotuce Cepter!!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ама људи немојте јести,пити и пушити, мање се секирајте, млађе не иритирајте,старије питајте, мање се возите, сланине се грозите... Мање "прчите", више трчите, више читајте, мање скитајте, мање пиштите - дубље дишите,пазите како се облачите и са ким се качите, На друге не режите, појас вежите, раније лежите, од дугова бежите... И умрећете потпуно здрави и срећни...! Шта ја знам како..? Беш* га ал, од нечег се умрети - мора !!

Dragomir

pre 8 godina

Лало из Баната,до словцета сам преписао твој коментар и ставио у колекцију кратких шаљивих текстова,вицева и афоризама!Ја сам НЕКРУНИСАНИ краљ те колекције.Не верујем да ико у Србији има бројнију колекцију поменутих фора.Преписујем их лепим српским ћириличним писмом и завршавам 53 свеску величине А5.Прва је написана 1968 године.Нема вицева о плавушама и црног хумора јер су безвредни!Ти и сам читаш моје коментаре који су често шаљиви.Мене нико никада није срео нерасположеног.Добро сам се оженио и на време добио написмено брачне обавезе.У браку имам право само да трепућем и подржавам све Радојкине предлоге шо њу излуђује!Због охохо година живота имам слободан приступ свим београдским библиотекама до краја живота.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Велико хвала - поручује Лала ! Него, добро ти је то... знаш : "паметан човек пише, а будале памте.." ! ЗАПАМТИ, ово, што ти Лала рек*о....!!

Lune

pre 8 godina

Zapisao sa Lalo,pre par godina telefon coveka iz Izbista,nekad june,nekad svinja..da se nadje a da nije iz samoposluge...hrani zdravom hranom.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Не могу још да изиђем из "Локације" остало ми у флаши још пола и сифон...штета да се баци...

Cole5

pre 8 godina

Биће неки бећарац... Поготово ако те ова старлета пронађе, мада лало што се ње тиче боље да ти је дупе добро уза зид приљублјено. Немој после да се жалиш да те нисам опоменуо... јер по свој прилици ова старлета је нека доколенка.

Boxy_co

pre 8 godina

Ta mani me Lalo sve se mislim nesto da se vi tamo slanine grozite :-)

GAJBEROV BROJAC ZA NJEGOVE SER

pre 8 godina

Po kucama da zadje zavod za javno zdravlje i da izmeri radijaciju!!

Tesla

pre 8 godina

Alo drug Gajger, da li tebi ili nekom drugom palo na pamet da izmeriš radijaciju na iPhone koji je napravljen od istog čelika?

Peđa Papić

pre 8 godina

Molim redakciju da pita Ceptera, šta on misli o zagađenju još jednog, najvažnijeg nutrijenta - svetla? Poznato je da zbog ozonskih rupa i savremenog životnog stila sve više izbegavamo sunčevo svetlo, a bez fotona nije moguće pravilno funkcionisanje naših ćelija, odnosno mitohondrija.

TIHI

pre 8 godina

Bioptron by Zepter je resenje! Zepter na sve misli - edukuj se !

Rentgen

pre 8 godina

Gajger je potreban da izmeri toksičnost tvojih zluradih komentara na informacije koje znače život.

Dragomir

pre 8 godina

АЛО,БАТКЕ,НЕ ПЛАШИТЕ МЕ СА ,,ЦЕПТЕРОВЕ РАДИОАКТИВНЕ ШЕРПЕ?Имам их конплет и шо треба и шо не треба!Ако је истина то ,,да су активне,, одох да купим грнчарију.Бато,купус у лонцу са свињаријама од глине је душу дало за да је'ш и рукавом бришеш браду!Салвета?Рукав,бато!Не чујеш шта пишем?То у вези ЦЕПТЕР производи велим да када их је моја Радојка искуповала са тракторску прикољицу сам ишао.'Оће сељанка да бидне модерна и наредила сину да јој купи телевизор лц у 3д текнологији.Тури наочаре и гледа турску серију.И лакира нокте?Иди Драгомире и на'рани свиње јер ми се није осушио лак?Мореееее,да смем шта бих јој урадео!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Е, да она " не зна - знање"ко што зна, - што би јој ти трч*о... Мало морген, ал знаш, кад рече онај певац , Аца Лукас, та, - ја да сам тео куварицу у кући, женио би се Стевом Карапанџом..!!

Cole5

pre 8 godina

А тек што је свадбарски купус из те твоје грнчарије, немумес да станес и све вице оћу још.... Слажем се са твојом Радојком, зна жене где ти је место....

milan

pre 8 godina

Zna covek, valjao serpe. Inace on nije srpski biznismen jer je tvrdio da nije Srbin.

Hej Milaaaaneeee

pre 8 godina

Ovo je tipičan komentar našeg primitivca: ne može da prihvati da je naš čovek u pravu i uz to još uspešan pa to ti je

Vesko

pre 8 godina

Ja apsolutno verujem ovom čoveku. Novinar sam i bio sam na konferenciji za štampu u Metropolu. Sve je to čovek tamo pričao i pravo da kažem, tada sam bio skeptičan. Posle toga sam samo posmatrao kako stižu potvrde iz raznih svetskih organizacija svega što je Cepter tvrdio. Koristim se prilikom da mu se izvinim zbog skepse, šta se može, takva je psihoza kod nas da sve mislimo: želi da nam proda svoju robu. Sada kada znam da mu do prodaje nije tolko stalo koliko do širenje ideje o zdravlju, idem iz ovih stopa da poručim šerpe.

Džomba

pre 8 godina

Ja sam užasnut ovim činjenicama, ali još više zaverom ćutanja svetskih medija. Evropska Komisija nedavno je finansirala projekat HEATOX, koji je trebalo da konstatuje kancerogene koji nastaju prilikom termičke obrade hrane. Pobrojali su 47 kancerogena i mutagena koji nastaju u ulju za prženje. Sada je u toku akcija da se ulje za prženje označi kao što se označavaju cigarete i da se zabrani reklama. U mojoj porodici već 25 godina pržimo meso u Cepteru bez ulja i sada likujem što sam ispred Evrope četvrt veka.

Ćulibrk

pre 8 godina

Најзад неко да каже истину о прехрани крава. "Монсанто" терорише планету кљукајући краве својим ГМО кукурузом. Сада сазнајем какве су последице.

Student

pre 8 godina

Daj ti meni tu tvoju ŠNICLU da izjedem ,pa nek umrem ko - sit čovek...!!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Јесте, а после би мог*о онако ,још и да попушиш коју, и ето ти РАКА ...?! Па ти сад студирај медецину 8 година, кад не умеш да продајеш шерпе!

sveti stefan

pre 8 godina

..ali je donekle zdravo jesti meso i povrce...ako se pripremi u serpama ZEPTER...

Ami

pre 8 godina

Zdrava hrana je najbitnja stvar za zdravlje, treba paziti sto se jede I kako se priprema obroke.Umesto da se hranimo trujemo se. I nismo toga svesni. To je najgore sva sreca da ima hrabre ljude kao Filip Cepter da nam to kazu. Svaka cast.

Marjana

pre 8 godina

Situacija je ozbilna. Treba nesto preduzeti: otrovani smo i nedohranjeni. I jos nas lazu. Koncerne kradu sve cak i zrak. Obicno seme vise ne postoji. Monsanto se pobrinuo za to.Kuvati kod kuce po Zepter intrukcijama povrce to je neko resenje za pocetak.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Миро, бре,бре, што си ти дала "душу" за неки - маркетинг..! Та Филип је луд за таким талентима... јави се Ти њему.... кажи, посло те - Лала....

Snerzana

pre 8 godina

Sve je ovo tačno ili barem u 90%. Ali ne možemo na infuziju živjeti. Moamo se hraniti a organska hrana nije jednako svima dostupna iz više razloga. Isto tako voda koja je pakovana u plastičnim ambalažama je prije svega mrtva voda,a nije nimalo zdrava odnosno i ona važi za izazivača bolesti zbog svoje ambalaže.

Ero

pre 8 godina

I zrak i vazduh i dušu, pare su nam davno oteli i sada smo im robovi

lala lypsy

pre 8 godina

pa i metalac Gornji Milanovac ima identično posuđe sve je komercijala znam od moje pokojne babe šta su trave i zdrava hrana ne treba niko oči da mi otvara

Plastikanac

pre 8 godina

Metalac je jak i pouzdan brend kao i najgori auto u istoriji Yugo. Kakve veze ima to smeće sa temom? Videla žaba da se konji potkivaju pa i ona stala u red?

mikan

pre 8 godina

Mozda je Metalac i pobedio Partizan, ali Cepter je Barcelona breeee

sreća u nesreći

pre 8 godina

Imam mogućnost da sam uzgajam voće i povrće u manjem selu koje nije blizu grada.Takođe imam živinu i stoku koja je po ceo dan napolju i čupka i pase travu.Povrće polivam smesom koprive i rastavića.Hranu spremam u metalčevim šerpama od inox čelika.

Mercedes

pre 8 godina

I Zastava iz Kragujevac proizvodi isti auto kao Majbah, što ne bi i Metalac bio kao Cepter

Dragomir

pre 8 godina

Тој да месо на све начине изазива рак је исто као када су се педери договорили ... ДА ПРИЧАЈУ КАКО СЕКС СА ЖЕНОМ ИЗАЗИВА РАК!Ел си сигуран?Нисам али да причамо,причамо,причамо ...

Bogi

pre 8 godina

U zemlji seljaka ba brdovitom Balkanu Metalac je brend.

Mile Mitovski

pre 7 godina

Zepter i akrolein...treba ga gospodin još malo vise proučiti i tačno objasniti kako se unosi u organizam uz pomoć pripremljene hrane...Uz to duguje i dodatno objasnjenje oko nikla i njegovih jedinjenja koje se na vrlo specifičan nacin unose u organizam preko materijala i predmeta koje upotrebljava,i svodnevno.....iz ostalo, ostalo....Njegova intencija je vrlo dobra u ovom clanku...Zdravlje i hrana koju unosimo u organizam...

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija